Κεντρική Διεθνή Στον “θρόνο” με απίθανη ανατροπή οι ΗΠΑ! (vids)

Στον “θρόνο” με απίθανη ανατροπή οι ΗΠΑ! (vids)

usa americup 1

usa americup 1

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν στην άκρη του “γκρεμού” επί εκτεταμένα χρονικά διαστήματα, οι ΗΠΑ ανέτρεψαν πλήρως τα δεδομένα και επιβλήθηκαν της Αργεντινής με 81-76, κατακτώντας για φορά στην ιστορία τους το FIBA AmeriCup! Η ομάδα του Τζεφ Βαν Γκάντι αύξησε τη “σκληράδα” της στο 2ο ημίχρονο, καθώς και τα ποσοστά ευστοχίας της, επιστρέφοντας με εμφατικό τρόπο από το -20 (48-28), στο οποίο βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επανάληψης.

https://twitter.com/FIBA/status/904540566125510656

Τα πάντα έμοιαζαν ρόδινα για τους Αργεντινούς στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 16 πόντων (42-26), έχοντας εξαιρετικό ρυθμό και πολλαπλές επιλογές στην επίθεση, τόσο από τους βασικούς, όσο και από τον πάγκο. Η άμυνα, όμως, ήταν το “κλειδί”, με την Αργεντινή να μπλοκάρει τα αμυντικά ριμπάουντ των ΗΠΑ και να “βραχυκυκλώνει” την επιθετική τους λειτουργία.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς διαμορφώθηκε το 48-28, με αυτό το +20 να φαντάζει ως διαφορά ασφαλείας. Οι Αμερικανοί, όμως, δεν έμειναν απαθείς και με τους Γουόρνι και Γουίλιαμς να παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους, η απόσταση των δύο ομάδων είχε ήδη μειωθεί σε μονοψήφια επίπεδα με τη λήξη της 3ης περιόδου (56-47).

Η ευστοχία των Αμερικανών από τη γραμμή του τριπόντου ήταν το τελικό “συστατικό” που γύρισε ολοκληρωτικά το παιχνίδι, σε συνδυασμό με τη “σκληράδα” στην άμυνα και τα χαμηλά ποσοστά των αντιπάλων. Οι νικητές είχαν συνολικά 10/17 τρίποντα, έναντι μόλις 9/29 των Αργεντινών, κάτι που έπαιξε κομβικό ρόλο.

Τα ποσοστά ευστοχίας της Αργεντινής είχαν “βυθιστεί”, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 6 λεπτά για τη λήξη του ματς. Η διαφορά έφθασε μέχρι τους 7 πόντους (70-63) αλλά οι Αμερικανοί ήταν άστοχοι στις βολές τους, δίνοντας ελπίδα στον αντίπαλο. Το τρίποντο του Λαπροβίτολα, όμως, 8 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη δεν βρήκε στόχο κι έτσι γράφτηκε η ιστορία του ματς.

Πρώτος σκόρερ για τους πρωταθλητές ήταν ο Τζαμίλ Γουόρνι με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ ενώ ο Ντάρουν Χίλαρντ είχε 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, δίχως, όμως να σουτάρει καλά (5/15 σουτ). Eιδική αναφορά αξίζει και στον Ρέτζι Χερν, ο οποίος είχε 4/6 τρίποντα.

Από την άλλη, διακρίθηκε ο Νίκολας Μπρουσίνο με 26 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ ενώ, οι Καμπάτσο και Ντεκ είχαν από 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…