Κεντρική Eurobasket Σκαριόλο: “Περήφανος που δούλεψα με τον Ναβάρο”

Σκαριόλο: “Περήφανος που δούλεψα με τον Ναβάρο”

Σκαριόλο

scariolo

Την υπερηφάνεια του που συνεργάστηκε με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο εξέφρασε ο Σέρτζιο Σκαριόλο, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του μικρού τελικού της Ισπανίας με τη Ρωσία.

Ο τεχνικός των “φούριας ρόχας” χαρακτήρισε σημαντική επιτυχία το χάλκινο μετάλλιο της Ισπανίας, βάσει και των σημαντικών απουσιών που είχε η ομάδα.

“Είμαι περήφανος για την ομάδα και τους παίκτες μου που μέσα από τόσες δυσκολίες συνεχίσαμε το σερί των μεταλλίων μας. Από την πρώτη μέρα προετοιμασίας δούλεψαν σκληρά και στόχος μας ήταν ένα μετάλλιο. Το πήραμε κερδίζοντας οκτώ από τους εννιά αγώνες μας και παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ. Ξεπεράσαμε πολλές δύσκολες στιγμές από την αρχή, μέχρι και σήμερα με τον τραυματισμό του Μαρκ ή την αποβολή του Ρίκι. Όμως ήμασταν ομάδα και μείναμε ενωμένοι. Οι παίκτες μου αντέδρασαν μετά την ήττα από τη Σλοβενία, ενώ μου άρεσε πολύ και ο ιπποτικός τρόπος που αναγνώρισαν την ανωτερότητα του αντιπάλου στον ημιτελικό. Η Ρωσία είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά κάναμε πολύ καλή δουλειά περιορίζοντας τον Σβεντ. Οι υπόλοιποι παίκτες δεν τα παράτησαν ποτέ, όμως θεωρώ πως αξίζαμε τη νίκη. Δίνω μεγάλη αξία σε αυτό το μετάλλιο δεδομένων των απουσιών και των προβλημάτων μας”, τόνισε ο Ιταλός προπονητής.

Για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο: “Είμαι περήφανος που συνεργάστηκα με τον Χουάν Κάρλος. Ήταν απίστευτος παίκτης και άνθρωπος, στις καλές και τις δύσκολες στιγμές. Η συναναστροφή μαζί του ήταν μια πλούσια εμπειρία και έμαθα πολλά από αυτόν, για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ένας σπουδαίος αθλητής σε όλες τις περιστάσεις. Όλες οι ιστορίες φτάνουν στο τέλος τους, αλλά ο Χουάν Κάρλος είναι ένας θρύλος για την Ισπανία και οι θρύλοι δεν τελειώνουν”.

Για τα επερχόμενα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο: “Κανείς από αυτούς τους παίκτες δεν θα είναι στη διάθεσή μας για τα προκριματικά. Θα είναι πολύ δύσκολο, γιατί κάποιοι αντίπαλοί μας θα διαθέτουν τους περισσότερους από τους παίκτες που είχαν και αυτό το καλοκαίρι. Όμως θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες μέρες. Ας απολαύσουμε τώρα το χάλκινο μετάλλιο και μετά θα δούμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…