Κεντρική Διεθνή Πιέσεις προς ΦΙΜΠΑ κι Ευρωλίγκα

Πιέσεις προς ΦΙΜΠΑ κι Ευρωλίγκα

siutat

siutatΟ Πρόεδρος της γαλλικής Ομοσπονδίας, Ζαν Πιερ Σιουτά, πραγματοποίησε δυναμικό “μπάσιμο” καταδικάζοντας την Ευρωλίγκα για το γεγονός ότι δεν θα επιτρέψει στους παίκτες των 16 ομάδων της να συμμετάσχουν στην προκριματική φάση του Μουντομπάσκετ 2019.

Παράλληλα, ζητά από τη ΦΙΜΠΑ να διασφαλίσει την ισότητα ανάμεσα στις εθνικές ομάδες, προκειμένου να επιτραπεί στη Γαλλία να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 (Κίνα), στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 (Τόκιο) και την καλύτερη προετοιμασία της ενόψει των Αγώνων του 2024, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Από τον Νοέμβριο, η ομάδα της Γαλλίας θα βρεθεί σε ετοιμότητα, για να πάρει μέρος στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 και να διεκδικήσει, επίσης, τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Παρά τους περιορισμούς και τις ισχυρές δυσκολίες (για τη Γαλλία) του νέου διεθνούς ημερολογίου, παρά τη θέση της Ευρωλίγκας, την οποία καταδικάζουμε έντονα, να μην απελευθερώσει τους παίκτες, που αγωνίζονται στις ομάδες της (13 Γάλλοι που προστίθενται στους 12, οι οποίοι παίζουν στο ΝΒΑ), παρά τη μεγάλη κι ανεπίλυτη σύγκρουση μεταξύ ΦΙΜΠΑ και της Ευρωλίγκας, πρέπει να είμαστε σε θέση ώστε να δημιουργήσουμε την πιο ανταγωνιστική ομάδα, για να προχωρήσουμε από αυτές τις πολύ επικίνδυνες φάσεις των προκριματικών.

Καλούμε την Ευρωλίγκα να θέσει στη διάθεση των εθνικών ομάδων τους παίκτες που ανήκουν στις ομάδες της. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι θα τους καλέσουμε για τα “παράθυρα” του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου.

Ζητάμε, επίσης, από τη ΦΙΜΠΑ να διασφαλίσει την αθλητική δικαιοσύνη μεταξύ των χωρών, για να επιτρέψει στη Γαλλία να υπερασπιστεί τις πιθανότητές που έχει να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το 2019, στην Κίνα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020, και την καλύτερη προετοιμασία της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, το 2024.

Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την 4η θέση μας στην παγκόσμια κατάταξη μεταξύ των εθνικών ομάδων των Ανδρών, συμμετέχοντας σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκδηλώσεις που θα γίνουν.

Τονίζω, η ΦΙΜΠΑ πρέπει να αναλάβει δράση, προκειμένου να οδηγήσει το μπάσκετ προς την κορυφή και να μην μείνει παροπλισμένη στην κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη, η οποία προκαλείται, κυρίως, από την εταιρεία ΕCA (Ευρωλίγκα), την οποία καλούμε να λάβει υπόψιν της το γενικό συμφέρον του αθλήματός μας. Ακούω κριτική από διοικούντες, προπονητές και σημαντικούς παίκτες, συμφωνώ απόλυτα μαζί τους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Η 12άδα του Παναθηναϊκού με Μακάμπι

Οι 12 εκλεκτοί του Παναθηναϊκού για το ματς με Μακάμπι. Σε περίπου μισή ώρα από τώρα (20:3…