Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός – Εφές Αναντολού 102-97 (pics)

Παναθηναϊκός – Εφές Αναντολού 102-97 (pics)

antetokounmpo 1
antetokounmpo 1
V

Η επιστροφή των Νικ Καλάθη και Νίκου Παππά άλλαξε άρδην την εικόνα του Παναθηναϊκού, ο οποίος παρουσιάστηκε βελτιωμένος κόντρα στην Εφές Αναντολού σε σχέση με τα φιλικά παιχνίδια με Ούνικς και ΤΣΣΚΑ.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, όντας σχεδόν πλήρης (μόνο ο τραυματίας Λεκαβίτσιους έλειπε), επικράτησε εντός έδρας της Εφές Αναντολού με 102-97 στη δεύτερη παράταση, συνδυάζοντας με νίκη τα “αποκαλυπτήρια” της νέας του εμφάνισης.

Ο Καταλανός τεχνικός είδε την ομάδα του να βγάζει ενέργεια και να παίζει κατά διαστήματα ωραίο μπάσκετ. Το “τριφύλλι” δεν είχε, πάντως, διάρκεια στην απόδοση του (πράγμα λογικό μιας και βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασία) και παρά το γεγονός ότι μπόρεσε να ξεφύγει αρκετές φορές στο σκορ, δεν κατάφερε διατηρήσει διαφορές ασφαλείας, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να βρίσκονται στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα και να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Ρίβερς έκανε ένα ανόητο φάουλ στον Μπράουν, με τον Αμερικανό φόργουορντ να διαμορφώνει το 77-77 και τον Ντένμον να αποτυγχάνει να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του στην κανονική διάρκεια. Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι δύο ομάδες πηγαίναν πόντο-πόντο. Με το σκορ 84-84, ο Ρίβερς αστόχησε στο τελευταίο σουτ, με το παιχνίδι να οδηγείται σε δεύτερη παράταση.

Στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στις λεπτομέρειες και πήρε τη νίκη (102-97).

Ο Νικ Καλάθης και ο Τζέιμς Γκιστ πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, όπως και οι Μάρκους Ντένμον και Νίκος Παππάς. Πολύ θετικός ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο ντεμπούτο του με την “πράσινη” φανέλα, ενώ καταλυτικός στη δεύτερη παράταση ήταν ο Κένι Γκάμπριελ. Σε κακό βράδυ βρέθηκαν οι Ρίβερς, Σίνγκλετον και Λοτζέσκι.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 40-33, 57-49, 77-77, 84-84, 102-97.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6 (9ριμπ.), Ρίβερς 3, Παππάς 22, Ντένμον 13, Γκιστ 20 (6ριμπ.), Βουγιούκας 2, Γκάμπριελ 10, Όγκαστ 1, Λοτζέσκι, Καλάθης 20 (6ριμπ., 13ασ.), Αντετοκούνμπο 2, Μήτογλου 3.
ΕΦΕΣ (Περάσοβιτς): Λίντο 5, ΜακΚόλουμ 14, Μπαλμπάι, Μπράουν 16 (10ριμπ.), Μπατούκ 2, Ντεμίρ, Μότουμ 10, Άνταμς 7, Στίματς 3, Μούριτς 8 (10ριμπ.), Ντάνστον 9, Σιμόν 23 (6ασ.).

gist
V
kalathis 1
V
antetokounmpo1
V
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…