Κεντρική Διεθνή Νιγηρία και Τυνησία στον μεγάλο τελικό του Afrobasket! (vids)

Νιγηρία και Τυνησία στον μεγάλο τελικό του Afrobasket! (vids)

nigeria tunisia afrobasket

nigeria tunisia afrobasket

Στον τελικό του Afrobasket προκρίθηκε η Νιγηρία, επιδιώκοντας να επαναλάβει την επιτυχία του 2015 και να κάνει το repeat στους τίτλους. Η ομάδα του Αλεξάντερ Νουόρα επιβλήθηκε της Σενεγάλης με 76-71, φθάνοντας στον τελικό για 5η φορά στην ιστορία της. Μαζί της στη μεγάλη συνάντηση θα βρίσκεται η διοργανώτρια, Τυνησία, η οποία έκαμψε την αντίσταση του Μαρόκο.

https://twitter.com/FIBA/status/908830750421737473

Οι Νιγηριανοί δεν ευτύχησαν να βρίσκονται σε καλή μέρα από τη γραμμή του τριπόντου, μετρώντας μονάχα 3/25 αλλά κέρδιζαν συνεχώς φάουλ, έκαναν μόλις 11 λάθη, έναντι 19 των αντιπάλων και είχαν πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Ο Εμπαμαλού ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους αλλά και 7 ριμπάουντ, ο πρώην NBAer και φαβορί για MVP της διοργάνωσης, Άικ Ντιόγκου είχε 17, μαζί με 14 ριμπάουντ ενώ ο Ιροέγκμπου σταμάτησε στους 18.

Στον αντίποδα, ο φόργουορντ της Μινεσότα, Γκόργκι Ντιένγκ είχε 14 πόντους και 9 ριμπάουντ ενώ ο Μορίς Εντούρ είχε 14. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παίκτης του Προμηθέα Πατρών, Μοχάμεντ Φαγιέ πέτυχε 10 πόντους και μάζεψε 4 ριμπάουντ.

Στον έτερο ημιτελικό, οι διοργανωτές, Τυνήσιοι επιβλήθηκαν με 60-52 του Μαρόκο και πήραν την πρόκριση στον τελικό μόλις για 3η φορά στην ιστορία τους. Αυτός, μάλιστα, θα είναι ο 5ος τελικός για τον προπονητή της ομάδας, Μάριο Πάλμα, ο οποίος μετρά 4 χρυσά μετάλλια στην κατοχή του με την Εθνική Ανγκόλας!

Όσον αφορά το ματς, ο Μοχάμεντ Χαντιντάνε είχε 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4/6 τρίποντα για τους νικητές, παίρνοντας πάνω του το μεγαλύτερο επιθετικό φορτίο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τελικών

  • 16/9: Μικρός τελικός: Σενεγάλη-Μαρόκο (17:30)
  • 16/9: Μεγάλος τελικός: Νιγηρία-Τυνησία (20:00)
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…