Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού”

“Μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού”

aggelopouloi aggelopoulos panagiotis giwrgos panagiwtis giwrgos olympiacos

aggelopouloi aggelopoulos panagiotis giwrgos panagiwtis giwrgos olympiacosΟι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στον Ντούσαν Ίβκοβιτς στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου ενόψει του αυριανού (20/09, 19:30) φιλικού προς τιμήν του “Ντούντα”.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τόνισε ότι: “Ο Ντούσαν είναι μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού. Με ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σε διαιρετικές εποχές και διαφορετικού είδους μπάσκετ. Είναι δάσκαλος της προπονητικής και του μπάσκετ. Οι μεγάλες ομάδες τιμούν την ιστορία τους.

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε το αυριανό φιλικό, για να τον ευχαριστήσουμε. Θα είναι μία γιορτή, γιατί εκτός από αυτούς που θα παίξουν, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να το ευχαριστηθεί ο κόσμος”.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι: “Είναι μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Ο κύριος Ίβκοβιτς είναι ένας θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ, με ιστορία που όλοι γνωρίζετε. Είμαστε υπερήφανοι που ζήσαμε ό,τι ζήσαμε μαζί του και που τον πείσαμε να γυρίσει στον Ολυμπιακό.

Το 1997, που πήραμε το πρώτο ευρωπαϊκό, ήμασταν στο αεροπλάνο της επιστροφής της ομάδας. Θυμάμαι την επιστροφή στο γκολ της Γλυφάδας και φτάσαμε τώρα στο σημείο να τον αποχαιρετάμε και να τον τιμάμε για όσα προσέφερε. Ο κύκλος του στο ενεργό μπάσκετ κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις καλές και τις κακές στιγμές που ζήσαμε με τον κόουτς.

Μία από αυτές ήταν το 2011, όταν αποχωρήσαμε από τον Ολυμπιακό. Ήταν συγκλονιστικό το πώς έφευγαν ο ένας παίκτης μετά τον άλλο κι ήρθε ο κόουτς στο γραφείο, για να μας πει πως αν θέλουμε, μπορεί να φύγει χωρίς χρήματα. Του είπαμε πως εσύ μένεις και, έπειτα από έναν χρόνο, μπήκαμε ως πρωταθλητές Ευρώπης στο οικουμενικό Πατριαρχείο.

Αυτές οι στιγμές είναι μέρος της ιστορίας του συλλόγου. Κάνουμε κάλεσμα στον κόσμο, να γεμίσει το ΣΕΦ και για τον κόουτς και για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα, τον οποίο έχει ο αγώνας”.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος για τις συμβουλές που τους έχει δώσει ο κόουτς Ίβκοβιτς: “Στην πρώτη συνάντηση, κατάλαβε πως είχαμε ακόμα δίψα, μετά το πρωτάθλημα που χάσαμε, με τον τρόπο που το χάσαμε το 2010, για να κάνουμε μεγάλο τον Ολυμπιακό. Το 2010-’11, είχαμε πολύ καλή ομάδα. Αν είχαμε προκριθεί από τη Σιένα, θα είχαμε πάρει κι αυτή την Ευρωλίγκα.

Και πάλι χάσαμε το πρωτάθλημα στο “Νίκος Γκάλης”, με τις συνθήκες που έγινε, οπότε κι η πρώτη σεζόν του θα μπορούσε να ήταν πετυχημένη. Συναντιόμασταν πολλές φορές, μας συμβούλευε και λέγαμε πολλά για το μπάσκετ. Όλα αυτά δεν ξεχνιούνται”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…