Κεντρική Eurobasket “Μάγεψε” αλλά δεν τα κατάφερε ο Σβεντ (vid)

“Μάγεψε” αλλά δεν τα κατάφερε ο Σβεντ (vid)

alexey shved russia 3

alexey shved russia 3

Ο Αλεξέι Σβεντ πραγματοποίησε άλλη μια ηγετική εμφάνιση, πήρε πάνω του ένα τεράστιο ποσοστό των κατοχών της Εθνικής Ρωσίας αλλά στο τέλος, η προσπάθειά του έμεινε ημιτελής. Ο Ρώσος σταρ κατάφερε και πάλι να “τρελάνει” τη στατιστική υπηρεσία, δίχως, όμως, να οδηγήσει την ομάδα του στην ανατροπή και την απόλυτη υπέρβαση απέναντι στους Σέρβους στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ.

Ειδικότερα, ο Σβεντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 33 πόντους, έχοντας 2/5 δίποντα, 6/15 τρίποντα (!) και 11/12 βολές ενώ μοίρασε 5 ασίστ κι έκανε μονάχα 1 λάθος σε 38.5 λεπτά συμμετοχής. Ο τρόπος που κέρδιζε τα φάουλ -σε συνδυασμό με την ανοχή των διαιτητών- του εξασφάλιζαν σίγουρους πόντους στα χρονικά σημεία που το χέρι του δεν ήταν “ζεστό” πίσω από τα 6.75 αλλά στο δεύτερο ημίχρονο, η συνθήκη αυτή μεταβλήθηκε.

Στην επανάληψη, όμως, ο 28χρονος έδωσε στον κόσμο να καταλάβει ότι είναι ένας σεσημασμένος “μπόμπερ”, εκτελώντας υπό κάθε συνθήκη. Οι τακτικές των Σέρβων στο πικ-εν-ρολ δεν απέδιδαν, με τον Σβεντ να μένει συχνά ελεύθερος. Όλη η επιθετική λειτουργία των Ρώσων στηριζόταν πάνω του κι όταν εκείνος έδιωχνε αποτελεσματικά την μπάλα από τα χέρια του, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι οι συμπαίκτες του θα βρουν κάποιο καλό σουτ.

Παρά τους ηρωισμούς του στο τέλος, οι Ρώσοι δεν τα κατάφεραν, με τον ίδιο, πάντως να ενισχύει ακόμη περισσότερο τα στατιστικά του σε αυτή τη διοργάνωση, βάζοντας πλώρη για την κορυφαία πεντάδα του τουρνουά (25.1 πόντοι, 2.8 ριμπάουντ, 6.3 ασίστ ανά αγώνα).

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…