Κεντρική Eurobasket Λέει “αντίο” ο Πέτροβιτς

Λέει “αντίο” ο Πέτροβιτς

aca petrovic

aca petrovic

Η Εθνική Κροατίας απέχει εδώ και 22 χρόνια από τα μετάλλια στις διεθνείς διοργανώσεις, παρουσιάζοντας σταθερά την ίδια εικόνα: Πλούσιο ρόστερ, πολλές υποσχέσεις, αδυναμία διαχείρισης των κρίσιμων ματς. Παρά τον άνεμο αλλαγής που φαινόταν να πνέει από πέρσι, ο κόουτς, Άτσο Πέτροβιτς δεν κατάφερε να μεταβάλλει την εικόνα της ομάδας, με την απομάκρυνσή του να θεωρείται ήδη δεδομένη.

Η “βαριά” ήττα στη φάση των 16 από τη Ρωσία αποτέλεσε το αποκορύφωμα, με τη διοίκηση της Κροατικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ να ψάχνει ήδη τον αντικαταστάτη του. Αρκετά ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι αλλά εκείνο του 38χρονου, Άντε Νάζορ φαντάζει το επικρατέστερο μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Sportske Novosti.

Ο Νάζορ έχει εργαστεί επί 2 χρόνια στη Ζαντάρ ενώ πέρσι είχε χρέη προπονητή στο πρωτάθλημα του FYROM και συγκεκριμένα στην MZT. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι σταθερά ο κόουτς της Εθνικής Νέων Κροατίας από το 2012 ενώ χαίρει και της εκτίμησης του Ντίνο Ράτζα, κάτι που του δίνει έξτρα πόντους, ώστε να λάβει το χρίσμα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…