Κεντρική Eurobasket “Κάθε ομάδα στο Ευρωμπάσκετ έχει παίκτες επιπέδου NBA”

“Κάθε ομάδα στο Ευρωμπάσκετ έχει παίκτες επιπέδου NBA”

budenholzer

budenholzer

Το Ευρωμπάσκετ αποτελεί πόλο έλξης για ολάκερη την μπασκετική κοινότητα στον πλανήτη, κάτι που ισχύει και για τους προπονητές. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς βρισκόταν στο Τελ Αβίβ, παρακολουθώντας την προσπάθεια της Ιταλίας, την οποία κοουτσάρει ο βοηθός του στο Σαν Αντόνιο, Έτορε Μεσίνα αλλά ο “Pop” δεν είναι ο μόνος μετρ της τακτικής που παρακολουθεί τη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, ο κόουτς των Χοκς, Μάικ Μπούντενχολζερ βρέθηκε επίσης στην ίδια πόλη και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση.

“Πάντα απολαμβάνω να έρχομαι και να βλέπω τους παίκτες και τους προπονητές στο Ευρωμπάσκετ. Είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον και ανυπομονώ να πάω στην Κωνσταντινούπολη σε μερικές ημέρες”, ήταν τα λόγια του Μπούντενχολζερ, ο οποίος δεν επέλεξε τυχαία το Τελ Αβίβ και τον Β’Όμιλο. Ο κορυφαίος παίκτης των Χοκς, Ντένις Σρέντερ αγωνίζεται στη Γερμανία, με τον προπονητή του να τον βλέπει από κοντά και να εκφράζει την άποψή του: “Νομίζω ότι ο Ντένις ωριμάζει και γίνεται καλύτερος όσο παίζει σε αυτό το τουρνουά”.

Τέλος, ο προπονητής της Ατλάντα αναφέρθηκε στο πολύπλευρο ταλέντο των ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων: “Πιστεύω ότι κάθε ομάδα έχει κάποιους παίκτες που θα έπρεπε να βρίσκονται στο NBA. Το επίπεδο και η ποιότητα των παικτών σε αυτό το τουρνουά είναι υψηλό. Πάντοτε υπάρχουν σκάουτερ σε τέτοιες διοργανώσεις που προσπαθούν να βρουν παίκτες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…