Κεντρική Διεθνή Η FIBA θέλει τους παίκτες στο “πλευρό” της

Η FIBA θέλει τους παίκτες στο “πλευρό” της

Η κόντρα ανάμεσα σε FIBA και Ευρωλίγκα καλά κρατεί και η παγκόσμια ομοσπονδία θέλοντας να δείξει το ενδιαφέρον της για τους παίκτες, τους κάλεσε με επίσημη επιστολή να συζητήσουν για το μέλλον του μπάσκετ, στις 5 Οκτωβρίου στην Γενεύη.

Η συνάντηση ανάμεσα στους ανθρώπους της FIBA και έξι μεγάλων ομοσπονδιών, είχε ως αποτέλεσμα το γράμμα-επιστολή του Πάτρικ Μπάουμαν, προς τους αθλητές.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω εξ ονόματος του Προέδρου της FIBA, κ. Μουρατόρε, για τη συμμετοχή σας στην σημερινή συνάντηση στο House of Basketballl και για την ισχυρή αλληλεγγύη που δείξατε ο ένας στον άλλο και την ομόφωνη υποστήριξη για να προχωρήσουμε όλοι ενωμένοι σε συμφωνία με τις αποφάσεις που ελήφθησαν όλα τα χρόνια από όλη την οικογένεια της FIBA ​​για την καλή καλαθοσφαίριση και για το καλό όλων των ευρωπαϊκών εθνικών ομοσπονδιών.

Πιστεύω ότι αυτή η μορφή συνάντησης είναι πολύ χρήσιμη για να ανταλλάξουμε και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον και θα ήθελα να επαναλάβω αυτό το τακτά χρονικά διαστήματα στο μέλλον, ίσως μία ή δύο φορές το χρόνο και να συμπεριλάβω και άλλες σημαντικές εθνικές ομοσπονδίες από άλλες ηπείρους. Σίγουρα, σήμερα έχουμε μάθει πολλά περισσότερα για τη θέση του ECA σε κάθε χώρα σας και είμαστε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο.

Όπως συζητήθηκε και συμφωνήθηκε σήμερα το πρωί, θα πραγματοποιήσουμε στις 5 Οκτωβρίου 2017 μία συνάντηση με εκπροσώπους παικτών από τις χώρες σας. Παρακαλείσθε να τους ενημερώσετε και να μας επιβεβαιώσετε ότι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε συνάντηση στη FIBA ​​από τις 10 το πρωί. Φυσικά, είναι δεκτό το να έχετε έναν εκπρόσωπο της Εθνικής Ομοσπονδίας από την χώρα σας, ώστε να σας συνοδεύσει.  Ως συνήθως, θα παράσχουμε την κατάλληλη υποστήριξη για διαμονή και μεταφορά στο ξενοδοχείο στη Γενεύη. Θα εκτιμούσαμε την απόδειξη επιβεβαίωσης μέχρι την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να σχεδιάσουμε και να επιβεβαιώσουμε όλες τις ρυθμίσεις.

Τέλος, μπορείτε να βρείτε δύο φωτογραφίες που περιλαμβάνονται σήμερα το πρωί, καθώς και ένα σαρωμένο αντίγραφο της Κοινής Δήλωσης και τα σημεία ομιλίας που μπορείτε να θυμάστε όταν τα βλέπετε στα μέσα ενημέρωσης. Σίγουρα θα πρότεινα σε όλους σας να είστε πολύ δραστήριοι με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να στείλετε το ίδιο μήνυμα που ετοιμάσαμε στη δήλωση όσο το δυνατόν πιο συχνά. Εάν επιθυμείτε να κάνετε περισσότερες απορίες σχετικά με ορισμένες ερωτήσεις, παρακαλώ επιτρέψτε μου να εξασφαλίσω ότι η ομάδα επικοινωνίας μας θα σας δώσει αυτές αμέσως.

Και πάλι, σας ευχαριστώ που συμμετείχατε σε αυτή τη σημαντική συνάντηση. Είναι μια λεπτή, αλλά σημαντική στιγμή για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η παρουσία και η υποστήριξή σας το καθιστούν ακόμα πιο πολύτιμο. Με την ταπεινή μου άποψη, είμαστε στο σωστό δρόμο και μόλις η σκόνη εγκατασταθεί πάνω σε αυτά τα θέματα, θα είμαι ένα λαμπρό μέλλον για όλες τις εθνικές ομοσπονδίες, τις φυσικές ομάδες και τους συλλόγους”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Φενέρμπαχτσε

Δυσάρεστα είναι τα νέα στο στρατόπεδο τη Φενέρμπαχτσε, καθώς μια δύο μέρες μετά το παιχνίδ…