Κεντρική Eurobasket “H Ελλάδα στις κορυφαίες ομάδες από την εποχή Γιαννάκη”

“H Ελλάδα στις κορυφαίες ομάδες από την εποχή Γιαννάκη”

collet

collet

Η Ελλάδα και η Γαλλία αποτελούν τα μεγάλα φαβορί στον πρώτο όμιλο και αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωπες αύριο (2/09), για την δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Ο Βενσάν Κολέ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και έκανε ειδική αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ ανέφερε πως παρά τις απουσίες της η Ελλάδα παραμένει μία εξαιρετική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γάλλου τεχνικού:

Για την ήττα από την Φινλανδία: “Θα έχουμε μεγαλύτερη πίεση μετά την ήττα μας από τη Φινλανδία. Αλλά από την άλλη η ήττα αυτή μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο. Πρέπει να νικήσουμε. Για να προκριθείς θέλει θετικά αποτελέσματα. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια. Δεν είναι καταστροφή να χάσεις το πρώτο παιχνίδι, αλλά θα είναι κακό να συνεχίσουμε να χάνουμε. Θα πρέπει να αντιδράσουμε. Στα τελευταία 4-5 παιχνίδι πήγαμε πολύ καλά, αλλά φαίνεται πως η μετάβαση από τα φιλικά στα επίσημα δεν ήταν ομαλή για εμάς. Χάσαμε από τη Φινλανδία στα.. βασικά. Είχαμε 15 λάθη στο πρώτο μισό, χάσαμε ριμπάουντ και δώσαμε την ευκαιρία στους αντιπάλους μας να νικήσει”.

Για το αν επηρεάζει την Ελλάδα η απουσία του Γιάννη: “Δεν έχω δει τη ομάδα με τον Γιάννη. Είναι ένας σταρ του ΝΒΑ, αλλά η απουσία του έχει συσπειρώσει την ομάδα περισσότερο και θέλει να αποδείξει πράγματα. Όπως κι αν έχει η Ελλάδα είναι πάντα από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, από την εποχή του Γκάλη και του Γιαννάκη. Μπορεί τα τελευταία 7-8 χρόνια να νιώθει απογοήτευση, καθώς δεν έχει φτάσει σε μια διάκριση, αλλά όλοι ξέρουμε πως κάθε φορά είναι κοντά στις υψηλές θέσεις. Έτσι κι αλλιώς η Ελλάδα έχει δύο από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και πολλοί από τους παίκτες τους είναι στην Εθνική Ομάδα. Οπότε για μένα πάντα η ελληνική είναι από τις πλέον δυνατές ομάδες, ακόμη και όταν στην πορεία της υπάρχει απογοήτευση”.

Για την έλλειψη ηγέτη στην Ελλάδα: “Μετά την αποχώρηση του Σπανούλη σίγουρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως η Ελλάδα είναι καλή ομάδα. Η Ελλάδα παραμένει Ελλάδα. Ελέγχει το ρυθμό και το παιχνίδι. Διαθέτει παίκτες όπως ο Σλούκας που παίζει στη Φενέρμπαχτσε και για μένα είναι από τους κορυφαίους γκαρντ στην Ευρώπη, υπάρχει ο Καλάθης, αλλά και ο Παππάς που είναι σκόρερ. Είναι πολύ ισορροπημένη ομάδα η ελληνική”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…