Κεντρική Basket League Άρης “Γκάλης, ο κήρυκας του ελληνικού μπάσκετ παγκοσμίως”

“Γκάλης, ο κήρυκας του ελληνικού μπάσκετ παγκοσμίως”

Ο Άρης μεγαλούργησε επί των ημερών προεδρίας του Άκη Μιχαηλίδη… Ο τελευταίος μίλησε στο “Yellow Radio” για τον “γκάνγκστερ” αλλά και για τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Συγκεκριμένα είπε:

Για τον Γκάλη και την είσοδο του στο Hall of Fame:

“Είναι πολύ μεγάλη τιμή και για τον Άρη αλλά και για το Ελληνικό μπάσκετ, η τιμή που έγινε στον Νίκο Γκάλη. Πραγματικά είναι ένα μεγαλειώδες αυτό το φαινόμενο, πρώτη φορά στην Ελλάδα, υποκλινόμαστε μπροστά στον Γκάλη”.

Για το αν έβλεπαν τον Γκάλη ως “ήρωα”:

“Ήταν ένα μοναδικό φαινόμενο ο Γκάλης, δεν μπορώ να πω αν ήταν «ήρωας» αλλά ήταν φαινόμενο μοναδικό. Ήταν ο κήρυκας του Ελληνικού μπάσκετ παγκοσμίως”.

Για το πώς ήρθε στον Άρη ο Γκάλης:

“Αν δεν ήταν ο Γκάλης δεν ξέρω αν θα ασχολούμουν με τον Άρη εκείνη την εποχή. Όταν ανέλαβα εγώ το 1984 τον Άρη, ο Γκάλης ήταν ήδη και ουσιαστικά αυτός ήταν το ερέθισμα για να ασχοληθώ με τον Άρη «σοβαρά»”.

Για τι του έχει “μείνει” από τον Γκάλη:

“Αυτό που θέλω να πω και να τονίσω είναι ότι παρ’όλο που το άθλημα τότε ήταν ερασιτεχνικό, ο Γκάλης ήταν επαγγελματίας με όλη την σημασία της λέξεως,  ήταν γεννημένος πρωταθλητής. Δίδαξε τον επαγγελματισμό και στους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Μας δίδαξε όλους!”.

Για το πώς κατάφερε να “φέρει” στον Άρη τον Παναγιώτη Γιαννάκη:

“Ήμασταν υποχρεωμένοι να φέρουμε και τον Γιαννάκη, διαφορετικά θα πήγαινε χαμένη η αξία του Γκάλη, δηλαδή είχαμε έναν υπεραθλητή τον Νίκο Γκάλη και αν δεν τον πλαισιώναμε με αντίστοιχους παίκτες, τότε θα πήγαινε χαράμι όλη η προσπάθεια”.

Για την βραδιά που πήγαν σπίτι του ο Μιχάλης Μπανιώρας με τον Γιαννάκη:

“Είχε έρθει ο Γιαννάκης για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του και μέχρι να γίνει αυτό έμενε σπίτι μου, και ήρθαν σε εμένα για τον «κρύψω» ώστε μέχρι να γίνει επίσημο να μην βγει στην δημοσιότητα. Τον ήθελε η ΑΕΚ πάρα πολύ και δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να τον αποκτήσει, ήταν κοντά του, γιατί η καταγωγή του Παναγιώτη είναι από την Μίκρα και ήταν δύο βήματα για να πάει εκεί. Εκείνη την εποχή για να έρθει Θεσσαλονίκη ήταν μεγάλο εγχείρημα για τον Γιαννάκη”.

Για το πόσο δύσκολο ήταν να διαχειριστεί δύο τόσο μεγάλους παίκτες, σαν τον Γκάλη και τον Γιαννάκη:

“Η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ δύσκολο. Δημιουργούνταν πολλά προβλήματα μεταξύ των δύο αθλητών και κάναμε τα πάντα για να μπορέσουν να συνυπάρξουν και να αποδίδουν  μέγιστα για την ομάδα”.

Για το αν πιστεύει ότι στο μέλλον θα κατακτήσει κάποιον τίτλο ο Άρης:

“Εγώ πάντα ελπίζω, πάντα εύχομαι ο Άρης να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες που είχε εκείνη την εποχή, γιατί όλα μπορούν να συμβούν κάτω από κατάλληλες συνθήκες”.

Για το αν θεωρούσε πως κάποια στιγμή θα ερχόταν το τέλος της Αυτοκρατορίας του Άρη:

“Ότι έχει αρχή, έχει και τέλος, δεν πιστεύουμε ότι κάτι μπορεί να διαρκέσει επ’ αόριστον! Το θέμα είναι ότι δεν ξέραμε πότε θα έρθει το «Τέλος». Το τέλος ήρθε και ήταν φυσική συνέπεια μπορούμε να πούμε”.

Για το αν έχει μετανιώσει για κάτι που δεν έκανε:

“Το ότι μπορούσαμε να κάνουμε πολλά μπορούσαμε! Όταν διαχειρίζεσαι μια ομάδα «μεγαθήριο» όπως ήταν ο Άρης, επικεντρώνεσαι σε αυτήν γιατί πρέπει να είναι πρωταθλήτρια δεν μπορείς να κοιτάς άλλα θέματα όπως το γήπεδο. Καμία ομάδα στην Ευρώπη δεν έχει δικό της γήπεδο. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να «φτιάχναμε» το δικό μας γήπεδο και θα το κάναμε αν δεν είχαμε τον πρωταθλητισμό που έπρεπε οπωσδήποτε να ακολουθήσουμε”.

Για το τι μπορεί να γίνει στο εξής:

“Είναι πολύ δύσκολο να ξαναγίνει κάτι τέτοιο γιατί δεν ευνοούν οι συνθήκες σε Ελλάδα και Ευρώπη”.

Για την προσπάθεια που έκανε να επιστρέψει την «εποχή» Κοντομηνά:

“Ναι αλλά δυστυχώς δεν «επικοινωνούσαμε» και έτσι δεν προχώρησε”.

Για την τωρινή κατάσταση του Άρη:

“Αυτήν την στιγμή υπάρχει πρόβλημα στον Άρη και είναι αντιληπτό απ’ όλους μας! Αν λυθεί αυτό το πρόβλημα τότε σίγουρα υπάρχει όλη η καλή διάθεση. Είναι καθαρά θέμα του ιδιοκτήτη”.

Για τον Γιάννη Μπουτάρη:

“Η προσφορά του Γιάννη Μπουτάρη ήταν ανεπανάληπτη, βοήθησε πάρα πολύ στα μέγιστα, όταν πραγματικά φτάσαμε σε σημείο να μην μπορούμε να τα καταφέρουμε, βοήθησε πάρα πολύ να βγει ο Άρης από την δύσκολη κατάσταση και να προχωρήσει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παρεξηγήθηκε η προσφορά του. Έχει βάλει «θεμέλια» ο Γιάννης Μπουτάρης στην ιστορία του Άρη και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ!”.

Η προπόνηση της Τετάρτης

Οι παίκτες του Άρη μαζί με τον Παναγιώτη συνέχισαν την… δουλειά την Τετάρτη (13/9). Η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ αναφέρει: “Με μία μεσημεριανή προπόνηση συνεχίστηκε  η προετοιμασία του ΑΡΗ. Η δουλειά πάνω στην τακτική και στα συστήματα συνεχίστηκε και σήμερα, προκειμένου οι παίκτες της ομάδας μας να βρούνε χημεία μεταξύ τους. Στο τελευταίο μισάωρο οι καλαθοσφαιριστές της ομάδας μας έπαιξαν διπλό και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με ασκήσεις σουτ. Αύριο (14/09), οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη θα βρεθούνε και το πρωί και το απόγευμα στο «Nick Galis Hall» για προπόνηση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καμπερίδης: «Στην ιστορία και στον κόσμο του Άρη δεν αξίζει να μην παίζουμε Playoffs»

O Άρης παρέμεινε στην Basket League, αλλά δεν κατάφερε να πάρει μία θέση στα playoffs της …