Κεντρική Basket League Άρης Έτσι είχε γίνει το… πρώτο deal Άρη-Γιαννάκη

Έτσι είχε γίνει το… πρώτο deal Άρη-Γιαννάκη

giannakis palia pic

giannakis palia picΣημαντικότατη η κίνηση της διοίκησης Λάσκαρη να πείσει τον Παναγιώτη Γιαννάκη να επιστρέψει στον Άρη… Σε κάθε περίπτωση το κλίμα αλλάζει προς το καλύτερο στους “κίτρινους” έχοντας πλέον στην τεχνική ηγεσία (απομένει να “πέσουν” οι υπογραφές) μια παλιά πολύ μεγάλη δόξα της ομάδας.

Με αφορμή την συμφωνία με τον “Δράκο” και το γεγονός πως για πρώτη φορά αυτός θα αποτελέσει κόουτς των “κιτρίνων”, ας θυμηθούμε πώς ο Γιαννάκης είχε πρωτοέρθει στον Άρη (πώς είχε γίνει το πρώτο… deal ανάμεσα στις δύο πλευρές) ως παίκτης. Ο “Δράκος” στο διάστημα που έπαιξε (1984-1993) στους “κίτρινους” έγραψε το όνομά του σε σπουδαίες στιγμές της -τεράστιας- ιστορίας της ομάδας της Θεσσαλονίκης έχοντας πολύ μεγάλη αγωνιστική προσφορά.

Οταν παλαιότερα ο Γιαννάκης είχε βρεθεί στο Μουσείο του Άρη, είχε μιλήσει στον Γιάννη Πέγκο (“τρέχει” θέματα που έχουν να κάνουν με το Μουσείο των “κιτρίνων”) και αφότου ανέφερε πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήθελε να τον κάνει δικό της με παρότρυνση του Γιάννη Ιωαννίδη, εν συνεχεία είχε πει για το… story της μετακίνησής του (το 1984) από τον Ιωνικό στον Άρη:

“Δεν φαινόταν στον ορίζοντα στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου μια τέτοια μετακίνηση γιατί ήταν πιο φυσιολογικό να μετακινηθώ σε μια ομάδα της Αττικής. Σπάνια μετακινούνταν παίκτες από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη σε οποιοδήποτε σπορ. Η πρώτη μετακίνηση ήταν του Δημήτρη Κοκολάκη. Και πάντα φαινόταν πάρα πολύ δύσκολο να γίνει μια τέτοια μετακίνηση… Τελικά, όμως, εγώ αυτό που είδα ήταν μια παρέα ανθρώπων που ήταν ο πρόεδρος ο Μιχαηλίδης, ο Γιάννης Μπουτάρης, ο Μητρούδης, ο Μαντόπουλος, ο Φάνης Ταρνατώρος και ο Μπανιώρας.

giannakis 2Αυτούς συνάντησα εγώ στην Αθήνα. Τους πρώτους τους συνάντησα την μέρα που υπέγραψα στο διαμέρισμα του κ. Μπουτάρη στο Κολωνάκι και τους άλλους τους συνάντησα στον δρόμο πηγαίνοντας κινηματογραφικά για τη Θεσσαλονίκη. Σκεφτήκανε να μην πάμε με το αεροπλάνο γιατί πιθανόν κάποιοι του Ιωνικού να με περιμένανε στο αεροδρόμιο. Και έτσι ξεκινήσαμε με ένα Renault 5 μαύρο. Πολύ δύσκολη η μετακίνηση οδικώς προς τη Θεσσαλονίκη…”.

Για το ότι ο ίδιος ήταν… μυστικά στη Θεσσαλονίκη όσον αφορά τις πρώτες στιγμές της μετακόμισής του στον Άρη: “Νομίζω έπεσε σύρμα μεταξύ κάποιων ιδιαίτερων φίλων της ομάδας που είχαν επαφή με τον Φάνη (Ταρνατώρο), με τον Μπανιώρα, τον Μαντόπουλο που ήταν μεταξύ διοίκησης και ομάδας και κυκλοφορούσαν στους δρόμους περισσότερο από τον κ. Μπουτάρη, τον κ. Μητρούδη και τον κ. Μιχαηλίδη. Κάποιοι με είδανε και άρχισε να μεταδίδεται η είδηση στην πόλη…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…