Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Γιαννακόπουλος: “Πλέον επικεντρώνομαι στο τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού”

Γιαννακόπουλος: “Πλέον επικεντρώνομαι στο τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού”

giannakopoulos

giannakopoulos

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του επικεφελής της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου, και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, δεν τελεσφόρησαν ύστερα από τη σημερινή συνάντησή τους.

Όπως τονίζει ο κ. Γιαννακόπουλος σε γραπτή δήλωσή του, “τα χρέη της “πράσινης” ΠΑΕ ξεπερνούν τα 50 εκ. ευρώ ενώ οι μελλοντικές δεσμεύσεις της ανέρχονται σε 30 εκ. ευρώ” κι εκείνος πρότεινε στον κ. Αλαφούζο την κάλυψη των 15 εκ. ευρώ καθώς και τη διαχείριση όσων υποχρεώσεων προκύπτουν για τα επόμενα χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, τα προαναφερθέντα δεν έγιναν αποδεκτά.

Έτσι, λοιπόν, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ επισημαίνει πως επικεντρώνεται αποκλειστικά στο τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού και στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το “ΟΑΚΑ PAO Arena“.

Η πλήρης γραπτή δήλωση του κ. Γιαννακόπουλου:

“Όταν προ 4 μηνών οραματίστηκα το “PAO Foundation” και ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την πλευρά του κ. Γιάννη Αλαφούζου, ώστε να καταλάβω ποια είναι η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα χρέη που μου παρουσιάστηκαν ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ και υπήρχε η δέσμευση ότι θα καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο.

Λόγω αστοχιών και ατυχών αποτελεσμάτων της ομάδας, σήμερα αυτός ο αριθμός χρεών έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ όπως, επίσης, έχουν υπογραφεί δεσμεύσεις άλλων 30 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε υποχρεώσεις των επόμενων ετών.

Παρά ταύτα, λόγω της κατάστασης στον σύλλογο αλλά και της πίστης μου ότι ο παναθηναϊκός κόσμος θα ανταποκρινόταν με θέρμη στο κάλεσμά μου για τη δημιουργία ενός ενιαίου συλλόγου, έφτασα μέχρι και να προτείνω στον κ. Αλαφούζο την ανάληψη μέρους των χρεών σε ύψος 15 εκατομμυρίων ευρώ συν τη διαχείριση όλων των μελλοντικών υποχρεώσεων.

Δυστυχώς και αυτή μου η πρόταση δεν έτυχε της αποδοχής και ο κύκλος των συζητήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς θετική κατάληξη. Το γιατί το γνωρίζει μόνο ο ίδιος.

Οφείλω να επισημάνω ότι από τους ελέγχους που έγιναν, προκύπτει ότι ο κ. Αλαφούζος έχει συνδράμει με ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι να του το αναγνωρίσουμε.

Πλέον, όλες μου οι δυνάμεις επικεντρώνονται στο να έχουν αίσια έκβαση οι διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία για το “ΟΑΚΑ PAO Arena“, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ξαναγίνει το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού η πρώτη δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Πηγή: we24.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • ref ball

    Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • iasonas korasides

    Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • faros keratsiniou

    Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…