Κεντρική Eurobasket Γεραγωτέλλης: “Έτσι παίζει η Λιθουανία”

Γεραγωτέλλης: “Έτσι παίζει η Λιθουανία”

vasilis geragotellis

vasilis geragotellis

Εθνική Ανδρών θα αντιμετωπίσει στους “16” του Ευρωμπάσκετ τη Λιθουανία (9/9, 21.30). Ο άμεσος συνεργάτης του Κώστα Μίσσα, Βασίλης Γεραγωτέλλης, τόνισε οι αντίπαλοι μας έχουν τρία σημαντικά χαρακτηριστικά στην επίθεση του. 

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

“Τρία στοιχεία είναι τα πολύ σημαντικά και χαρακτηριστικά στην επίθεση των Λιθουανών. Το πρώτο είναι το λόου ποστ παιχνίδι. Πάρα πολλές κατοχές ανά παιχνίδι εκδηλώνονται από εκεί, με τον Βαλαντσιούνας κατά κύριο λόγο, αλλά και με τον Μοτιεγιούνας κάποιες φορές ενώ στον αιφνιδιασμό μπορεί να πάει και ο Κουζμίνσκας εκεί και βέβαια με τα δύο τριάρια τους, τον Ουλανόβας και τον Ματσιούλις. Συνολικά είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της επίθεσής τους.

Το δεύτερο είναι το πικ εν ρολ κατά κύριο λόγο με τους Καλνιέτις και Γιουσκεβίτσιους. Ο Καλνιέτις μπορεί και να σκοράρει, είναι πολύ επιθετικός, αλλά και να περάσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό ασίστ, έχει ανά παιχνίδι πάνω από επτά και πρέπει οπωσδήποτε να παίξουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να σταματήσουμε τη δημιουργία του. Και ο Γιουσκεβίτσιους πάντως, μπορεί να κλήθηκε εκ των υστέρων για να καλύψει το κενό του Λεκαβίτσιους, όμως εκτελεί συχνά και κάνει ένα εξαιρετικό τουρνουά.

Το τρίτο και πολύ βασικό κομμάτι είναι το επιθετικό ριμπάουντ. Είναι η ομάδα που παίρνει σχεδόν 14 ανά αγώνα, ένα πολύ μεγάλο νούμερο, αφού πηδάνε όλοι στα ριμπάουντ και ανανεώνουν τις επιθέσεις. Είναι μια ομάδα την οποία δεν πρέπει να αφήσουμε να βρει ρυθμό στην επίθεση, αφού όταν βρει μπορεί να σκοράρει συνεχόμενα, αντίθετα αν δεν βρουν ρυθμό και δε μπορούν να κάνουν το παιχνίδι τους, μπορούν να έχουν σημαντικά νεκρά διαστήματα χωρίς παραγωγικότητα το οποία εμείς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε.

Πρέπει βέβαια να αναφέρω ότι έχουν και πολύ καλούς σουτέρ. Ο Γιουσκεβίτσιους μέχρι τώρα εντυπωσιάζει σε αυτόν τον τομέα, ενώ υπάρχουν ο Γκετσεβίτσιους και ο Μιλάκνις, έστω κι αν παίζει λιγότερο. Υπάρχει και ο Κουζμίνσκας, ο οποίος έχει βελτιώσει κατακόρυφα το σουτ του και όποτε βρεθεί ελεύθερος θα εκτελέσει.

Σε ό,τι αφορά την άμυνά τους, δεν κάνουν κάτι ιδιαίτερο. Είναι συνεπείς, είναι μαχητές και στα πικ εν ρολ, αλλά και γενικότερα είναι λίγο κλειστές οι άμυνες τους και έτσι φαίνεται ότι θα μας δώσουν τα σουτ. Και στο λόου ποστ μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει κάποια ιδιαίτερη τακτική με παγίδες, παίζουν καθαρά ένας εναντίον ενός και μένει να δούμε αν θα συνεχίσουν έτσι και απέναντί μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…