Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Γαλατσόπουλος: “Δεν είναι εύκολος ο δρόμος”

Γαλατσόπουλος: “Δεν είναι εύκολος ο δρόμος”

galatsopoulos

galatsopoulos

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, κι ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησαν για το νέο πρωτάθλημα της Basket League, στο πλαίσιο της κλήρωσης που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

“Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι στην μητρόπολη του μπάσκετ. Του αθλήματος που μας έχει κάνει πολύ χαρούμενους και μας έχει βγάλει πολλές φορές στο δρόμο και να καρδιοχτυπήσουμε. Το μπάσκετ το αγαπήσαμε από τα σχολικά μας χρόνια και συνοδεύει γενιές και γενιές. Το μπάσκετ όμως ταλαιπωρήθηκε από λάθη που έγιναν από εδώ μέσα.

Αυτό που θα παρακαλέσω, είναι εσείς οι ίδιοι να διαφυλάξετε το προϊόν. Πέρα από τις χαρές και τις συγκινήσεις είναι προϊόν. Αυτή τη χρονιά να μιλάμε λιγότερο και να παίζουμε περισσότερο. Εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που μιλάμε για αυτό το θέμα. Να το ξανακάνουμε το μπάσκετ γιορτή να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα. Καλή επιτυχία, υγεία στους παίκτες που είναι οι πρωταγωνιστές και λιγότερα λόγια οι παράγοντες”, δήλωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

“Είναι ιδιαίτερη χαρά που για δεύτερη συνεχή χρονιά, η κλήρωση γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Το αξίζει η Θεσσαλονίκη γιατί είναι μπασκετομάνα και όλα ξεκίνησαν από εδώ. Σας καλωσορίζω στην κλήρωση της Stoiximan.gr Basket League, με την οποία αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ. Φιλοδοξούμε το πρωτάθλημα να αποτελέσει μία νέα αρχή. Χρειαζόμαστε τις ιδέες και την εποικοδομητική κριτική. Δεν χρειαζόμαστε την βία, δεν μας βοηθά ο αρνητισμός. Πιστεύουμε στην ειλικρινή βούληση. Θέλουμε το ενδιαφέρον να στραφεί μόνο σε όμορφες εικόνες. Στο ΕΣΑΚΕ εργαζόμαστε με στόχο το 2021 να έχουμε ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις, ώστε το πρωτάθλημα να είναι πιο ανταγωνιστικό. Οραματιζόμαστε ένα πρωτάθλημα που θα το απολαμβάνουν οι φίλαθλοι, οι παίκτες και οι προπονητές. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος. Υπάρχουν παθογένειες που πρέπει να νικήσουμε.

Είναι άμεση προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός της εσωτερικής λειτουργίας του ΕΣΑΚΕ, η διαμόρφωση ενός νέο καταστατικού. Η κλήρωση μεταδίδεται από την ΕΡΤ κι ευελπιστούμε να συνεχιστεί η συνεργασία. Η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών είναι η άμεση προτεραιότητα. Οι επιτυχίες του αθλήματος είναι τεράστιες. Ενωμένοι μπορούμε να πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Γι’ αυτό το άθλημα που βρίσκεται στο DNA του Έλληνα. Πρέπει να ευχαριστήσω τους χορηγούς του ΕΣΑΚΕ. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους αθλητές και τους προπονητές που είναι εδώ εν μέσω προετοιμασίας. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, στο πρωτάθλημα και σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Πάνω απ’ όλα θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία. Το μπάσκετ είναι ένα υπέροχο άθλημα κι ελπίζω να το απολαύσουμε”, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …