Κεντρική Eurobasket “Επιστρέφουμε σπίτι ως πρωταθλητές Ευρώπης!”

“Επιστρέφουμε σπίτι ως πρωταθλητές Ευρώπης!”

goran dragic slovenia servia 1

goran dragic slovenia servia 1

Πανευτυχής ήταν ο Γκόραν Ντράγκιτς στη συνέντευξη τύπου αμέσως μετά τον υπέροχο τελικό ανάμεσα στη Σλοβενία και τη Σερβία. Ο MVP του Ευρωμπάσκετ μίλησε για τη σπουδαία αυτή διάκριση, προτάσσοντας την ομαδικότητα των Σλοβένων, εξήρε τους αντιπάλους και ευχαρίστησε τους 6.000 υποστηρικτές των πρωταθλητών Ευρώπης.

Για τους εξαιρετικούς Σέρβους, ο Ντράγκιτς τόνισε: “Συγχαρητήρια στη Σερβία. Έχουν μια καταπληκτική ομάδα και ήρθαν σε αυτό το τουρνουά δίχως 7 από τους καλύτερους παίκτες τους. Πάλεψαν, όμως, και έφθασαν στον τελικό”.

Για τους υπέροχους φιλάθλους που έδωσαν ξεχωριστό παλμό, ο “Dragon” ανέφερε: “Δίχως εκείνους, όλο αυτό δεν θα ήταν ρεαλιστικό. Ήρθαν να μας υποστηρίξουν, παρότι η Λιουμπλιάνα είναι μακριά από την Κωνσταντινούπολη. Ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα. Σλοβενία, επιστρέφουμε σπίτι ως πρωταθλητές Ευρώπης!”

Επίσης, ο Ντράγκιτς ερωτήθηκε για τη δική του, απίστευτη απόδοση αλλά προτίμησε να βάλει μπροστά το ομαδικό συμφέρον: “Θέλεις, φυσικά, να παίξεις καλά στον τελικό αλλά αυτό είναι ένα ομαδικό άθλημα. Οι συμπαίκτες και ο προπονητής μου με έβαλαν σε θέση να επιτεθώ. Δεν είμαι, όμως, μόνο εγώ ή ο Λούκα. Όταν ο Λούκα τραυματίστηκε κι εγώ είχα κράμπες, βγήκε μπροστά ο Κλέμεν, ο Μπλάζιτς, ο Βίντμαρ, ο Ράντολφ. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος και είμαι περήφανος για όλους”.

Τέλος, ο σταρ της Σλοβενίας τόνισε ότι δεν γνωρίζει το αν θα αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα της εθνικής ομάδας, με την επόμενη μεγάλη διοργάνωση να λαμβάνει χώρα το 2019.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…