Κεντρική Eurobasket Εκτέθηκε με τις δηλώσεις του ο Άτσα Πέτροβιτς!

Εκτέθηκε με τις δηλώσεις του ο Άτσα Πέτροβιτς!

aca petrovic

aca petrovic

Η Εθνική Κροατίας απογοήτευσε στο φετινό Ευρωμπάσκετ, με το “ταξίδι” της να ολοκληρώνεται στη φάση των 16. Η Ρωσία φάνηκε ότι ήταν ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ομάδα του Άτσα Πέτροβιτς, εκθέτοντάς τη ανεπανόρθωτα σε άμυνα κι επίθεση, ειδικά στο 2ο ημίχρονο, με το τελικό 101-78 να μοιάζει πλήρως αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα. Η εξέλιξη αυτή, πάντως, ήταν σίγουρα ανέλπιστη από πλευράς Κροατών, κάτι που διαφαίνεται κι από τις δηλώσεις του Πέτροβιτς πριν από την έναρξη του ματς.

Ειδικότερα, ο Πέτροβιτς ισχυριζόταν ότι το σκάουτινγκ που έκανε το προπονητικό επιτελείο των Κροατών στους αντιπάλους ήταν “το πιο εύκολο μέχρι στιγμής“, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι Ρώσοι είναι προβλέψιμοι στον τρόπο παιχνιδιού τους. Είχε τονίσει, μάλιστα, ότι ο Σβεντ θα βάλει μεν τουλάχιστον 20 πόντους αλλά θα το κάνει με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας.

Η εξέλιξη των πραγμάτων δεν τον δικαίωσε, φυσικά, με τους Κροάτες να αποχωρούν πρόωρα από τη διοργάνωση και με τη θέση του Πέτροβιτς να είναι εξαιρετικά δύσκολη πλέον, καθώς οι πιθανότητες να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας φαντάζουν ελάχιστες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…