Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Χαμένη υπόθεση η αγωγή!

Χαμένη υπόθεση η αγωγή!

aggelopouloi giannakopoulos

aggelopouloi giannakopoulos

Αγωγή κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου κατέθεσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Αυτό το διαβάσατε ήδη (δείτε εδώ). Στο τέλος της σχετικής ανακοίνωσης αναφέρεται κατηγορηματικά πως “το χρηματικό ποσό που θα επιδικασθεί υπέρ της ΚΑΕ Ολυμπιακός, για τις πρωτοφανείς αυτές πρακτικές του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα διατεθεί αποκλειστικά για κοινωφελείς σκοπούς“.

Δεν είναι πρώτη φορά που κάποιος, ο οποίος θεωρεί εαυτόν θιγόμενο, προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Κι υπάρχουν δύο επίπεδα, το ποινικό και το αστικό.

  • Όσον αφορά στο ποινικό, όταν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ζητά τη δίωξη εκείνου που προέβη στη συκοφαντική δυσφήμηση. Το δικαστήριο θα αποφανθεί αν συντρέχουν λόγοι επιβολής ποινής και θα αποφασίσει το ύψος της.
  • Όσον αφορά στο αστικό, ο θιγόμενος ζητά αποζημίωση, με προφανή αιτία ότι η δυσφημιστική αναφορά τον ζημίωσε οικονομικά. Ακόμα κι αν δικαιωθεί στο ποινικό μέρος (προηγείται πάντα), πρέπει να αποδείξει ότι έχει υποστεί βλάβη (οικονομική και όχι ηθική, καθώς η ηθική “καλύπτεται” από το ποινικό δικαστήριο), για την οποία ζητά χρήματα, ώστε να… ισοσκελιστεί η ζημιά.

Από τη στιγμή που η ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει ότι θα διατεθούν τα χρήματα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για κοινωφελείς σκοπούς (συνηθισμένη πρακτική ανθρώπων που δεν επιθυμούν να… πλουτίσουν -δεν το έχουν κι ανάγκη- από το λάθος του άλλου, αλλά θέλουν να υπερασπιστούν το δίκιο τους), αυτόματα χάνει το τεκμήριο της ζημιάς.

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις: Είτε να έχει συμπεριλάβει αυτό το εδάφιο (περί διάθεσης χρημάτων σε κοινωφελείς σκοπούς) στην αγωγή, οπότε η αγωγή πιθανότατα -δεν προδικάζουμε δικαστικό αποτέλεσμα- θα απορριφθεί, είτε να μην το έχει συμπεριλάβει, οπότε η ανακοίνωση είναι για τα… μάτια του κόσμου.

Ο κανόνας θέλει αγωγές που φτάνουν στις αίθουσες αστικών δικαστηρίων, με την υποσημείωση ότι τα χρήματα θα δοθούν για κοινωφελείς σκοπούς, να απορρίπτονται. Επισημαίνουμε: Αν κι εφόσον αυτή η παράγραφος έχει συμπεριληφθεί στην αγωγή.

Όπως και να ‘χει, ευχή είναι να μην χρειάζεται κάθε τρεις και λίγο να βρίσκονται οι “αιώνιοι” στα δικαστήρια, όμως επί της ουσίας η δήλωση “καλής πρόθεσης“… σαμποτάρει την ίδια την αγωγή.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…