Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Βαγγέλη έχασες…

Βαγγέλη έχασες…

vaggelis galatsopoulos paok sillipitiria

vaggelis galatsopoulos paok sillipitiria

Η Αυγούστου σηματοδοτεί μια νέα πραγματικότητα στον ΕΣΑΚΕ. Από την περιβόητη “κεντρικοποίηση” για την οποία πανηγύριζε πριν από λίγο καιρό ο πρόεδρος της λίγκας (και τα πάντα πρόθυμα “παπαγαλάκια“) βρισκόμαστε στο απόλυτο κενό, καθώς πλέον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τηλεοπτικό προϊόν προς πώληση!

Ο Παναθηναϊκός πήγε στην COSMOTE TV, ακολουθώντας Ολυμπιακό και ΑΕΚ, οπότε πλέον ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος δεν έχει κάτι να πουλήσει. Στην κανονική διάρκεια δεν έχει ντέρμπι “αιωνίων“, αλλά πείτε ότι αυτό το ξεπερνάμε. Ποιο κανάλι θα πληρώσει για να πάρει ένα πρωτάθλημα χωρίς τελικό; Εκτός κι αν κάποιος πιστεύει πως στον τελικό θα δούμε την Κύμη, ή ότι θα κάνει την έκπληξη ο ΠΑΟΚ

Από τη στιγμή που οι κατά τεκμήριο τρεις πιο ισχυρές ομάδες πήγαν σε ένα κανάλι, η ΕΡΤ (δεν υπάρχει άλλος) θα πάρει τα… υπόλοιπα Αττικής, που λέγανε και στις εκλογές. Παιχνίδια, τα οποία ακόμα κι αν έχουν το μέγιστο δυνατό ενδιαφέρον, δεν οδηγούν πουθενά.

Ποιος από εσάς θα πλήρωνε έστω κι ένα ευρώ για να δει μια δίωρη ταινία, γνωρίζοντας από πριν ότι δεν θα δει το φινάλε;

Βαγγέλη έχασες. Είχαμε γράψει από τις 18 Φεβρουαρίου πως ο Παναθηναϊκός πάει στον ΟΤΕ κι ο Μιχάλης Μελής πάει σπίτι του (δείτε εδώ). Δυστυχώς (και το εννοώ) δικαιωθήκαμε και στις 3 Μαρτίου ο επί οκτώ (μόλις) μήνες πρόεδρος της λίγκας παραιτήθηκε.

Στη λιτή ανακοίνωσή του σημείωσε: “… ευελπιστώ να βρεθεί σύντομα ο Σύνδεσμος σε πορεία σύγκλισης, αφήνοντας στην άκρη την εσωστρέφεια, που διαβρώνει τις αρχές της συλλογικότητας και υπονομεύει κάθε προσπάθεια συμπόρευσης και κοινής εξέλιξης“.

Ε, δεν βρέθηκε. Καμία σύγκλιση, καμία αντίσταση, παρά μόνο κάτι χαζά δημοσιεύματα από “παπαγαλάκια” που βαφτίζουν το κρέας ψάρι και καμώνονται ότι νηστεύουν. Η πραγματικότητα είναι πως ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος είναι αδύναμος να αντιμετωπίσει την επικείμενη διάλυση του ΕΣΑΚΕ, είναι ανήμπορος να αντιληφθεί πως είναι πρόεδρος άνευ χαρτοφυλακίου, είναι ακατάλληλος γι’ αυτή τη θέση.

Όλα κάτω από το χαλάκι

Η κρατούσα φιλοσοφία στον ΕΣΑΚΕ είναι “δεν μας φτύνουν, βρέχει…“. Έγινε ένα από τα κρισιμότερα Δ.Σ., απόντων των δύο “αιωνίων“. Αντί να βγει ο πρόεδρος στα κεραμίδια, αντί να πουν οι 11 εναπομείναντες “παραδίδουμε τα κλειδιά και παίξτε μόνοι σας“, διαβάσαμε στην ανακοίνωση:

Οι ΚΑΕ/μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις και αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχίσουν ενωμένες τη διαδικασία εύρεσης νέου τηλεοπτικού συμβολαίου“.

Ή είχε γραφτεί από πριν, ή στον ΕΣΑΚΕ δεν ξέρουν αριθμητική πρώτης δημοτικού. Στο προηγούμενο Δ.Σ. είχαν αποφασίσει ομόφωνα να συνεχίσουν ενωμένες (οι ΚΑΕ) τη διαδικασία εύρεσης νέου τηλεοπτικού συμβολαίου, μόνο που τότε ήταν 12! Τώρα έμειναν 11, οι εξής 10, καθώς ο Πανιώνιος για την ώρα είναι “ομάδα φάντασμα“. Αν μέχρι το επόμενο Δ.Σ. έχει βρει κι ο Άρης τηλεοπτική στέγη, θα συνεχίσουν ενωμένες οι… 9 και πάει λέγοντας.

Αν ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος σκοπεύει να πάει διακοπές (σαν τη Χαλκιδική δεν έχει) ας πάρει μαζί τους “10 μικρούς νέγρους“. Γράφτηκε το 1939 κι έγινε ταινία ως “Ten Little Indians” το 1965. Φαίνεται πως 52 χρόνια μετά ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ είναι έτοιμος να σκηνοθετήσει το ριμέικ

Ο κ. Γαλατσόπουλος ανέλαβε την προεδρία γνωρίζοντας πως έχει να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση. Όπως αντιλαμβάνεστε, πριν ακόμα δούμε το… τελικό σκορ, το παιχνίδι δεν γυρίζει.

Βαγγέλη έχασες. Ώρα να ακολουθήσεις τα βήματα του προκατόχου σου και να αρχίσει ο Κωστής Ζομπανάκης να αναζητεί τον επόμενο, στη δική του εκδοχή του έργου της Αγκάθα Μαίρη Κλαρίσσα Μίλερ, Λαίδη Μάλλοουαν (κατά κόσμον Άγκαθα Κρίστι)…

Όπως έλεγε κι ο Κώστας Βουτσάς, στο “ένα τανκ στο κρεβάτι μου“, “τι να σου κάνω; Μέχρι εδώ ήτανε. Έληξε η βασιλεία σου. Περάστε στον μούσκιο“…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Σερέλης: «Έξτρα κίνητρο ότι μας έχει κερδίσει δύο φορές η Μακάμπι»

Στη συνέχεια του Παναθηναϊκού στη Euroleague, αναφέρθηκε ο Χρήστος Σερέλης. Ο Χρήστος Σερέ…