Κεντρική NBA Τέλος από την προεδρία ο Ρίβερς
NBA

Τέλος από την προεδρία ο Ρίβερς

Σίξερς

doc rivers

Το φαινόμενο της ανάληψης των καθηκόντων του προέδρου μιας ομάδας NBA αλλά και της θέσης του πρώτου προπονητή από το ίδιο πρόσωπο συναντάται σε αρκετές περιστάσεις στο NBA, αν και το εν λόγω πείραμα δεν συνοδεύεται συχνά από επιτυχία. Πρόκειται για δύο τρομερά νευραλγικές θέσεις, οι οποίες απαιτούν δεξιοτεχνία υψηλού επιπέδου, προκειμένου να υπηρετηθούν στο έπακρο. Τη σκληρή αυτή αλήθεια διαπίστωσαν και οι Λος Άντζελες Κλίπερς, απαλλάσσοντας τον Ντοκ Ρίβερς από τα καθήκοντα του προέδρου.

Συγκεκριμένα, ο ζάπλουτος ιδιοκτήτης της ομάδας, Στιβ Μπάλμερ μίλησε στο ESPN και τον Άντριαν Γουζναρόφσκι σχετικά με το κίνητρο της απόφασης αυτής: “Είμαι ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς για 3 χρόνια και πλέον καταλαβαίνω καλύτερα τις αρμοδιότητες της θέσης μου. Έτσι, αποδείχθηκε ότι το να “τρέχεις” μια ομάδα αλλά και να την προπονείς είναι τρομερά δύσκολο”. Ακόμη, ο Μπάλμερ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχουν δύο ισχυρές προσωπικότητες στις θέσεις αυτές, ώστε οι Κλίπερς να μπουν σε “μονοπάτια” πρωταθλητισμού ενώ μίλησε και για τη διαφορά που θα πρέπει να υπάρχει να υπάρχει στις σχέσεις των παικτών με τα διοικητικά μέλη και το προπονητικό επιτελείο.

Η θητεία του Ρίβερς ως πρόεδρος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη, καθώς δεν κατόρθωσε να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα ενώ κατηγορήθηκε πολλάκις για την εύνοια που επεδείκνυε συνεχώς υπέρ του γιου του, Όστιν.

Η αποπομπή του Ρίβερς από τα καθήκοντα του προέδρου περιόρισε τον αριθμό των προέδρων-προπονητών του NBA σε μόλις 3: Τους Γκρεγκ Πόποβιτς (Σπερς), Σταν Βαν Γκάντι (Πίστονς) και Τομ Θίμποντο (Τίμπεργουλβς).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…