Κεντρική Διεθνή Jump10 Παγκόσμιο event

Παγκόσμιο event

jump10 press

jump10 press

Είναι γνωστό πως στην Ελλάδα ότι δεν γνωρίζουμε το… απαξιώνουμε. Κι αν δεν ήταν το ανήσυχο πνεύμα του Δημήτρη Γαλάνη και η διάθεση κάποιων παιδιών, ίσως ποτέ να μην γνωρίζαμε ότι γίνεται το συγκεκριμένο τουρνουά στη Σαγκάη. Βλέπετε, δεν είναι μόνο η πρώτη φορά που συμμετέχει ελληνική ομάδα στο JUMP10, αλλά η πολλοστή φορά που πιανόμαστε αδιάβαστοι (όχι εμείς, πάντως).

Αρκετοί παίκτες κι ακόμα περισσότεροι μάνατζερ αρνήθηκαν να ταξιδέψουν. Πού να τρέχεις τώρα καλοκαιριάτικα στην Κίνα, όταν η Μύκονος είναι δίπλα σου; Βεβαίως, το γεγονός ότι εδώ στη Σαγκάη υπάρχουν σκάουτερ του ΝΒΑ, αλλά και δεκάδες προσωπικότητες του αθλήματος (προεξέχοντος του Όντι Νόρρις) δεν παίζει ρόλο.

Προφανώς θεωρούν ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει. Διαβάστε, όμως κι αυτό: Τον εναρκτήριο αγώνα της ελληνικής ομάδας είδαν… μόλις 920.000 άνθρωποι (ΜΟΝΟ) στην Κίνα! Σιγά το πράγμα. Τι είναι να σε βλέπει κοντά 1.000.000 κόσμος;

Το ενδιαφέρον των Κινέζων είναι τεράστιο κι η φωτογραφία με τις κάμερες και τους συναδέλφους, που κάλυψαν την τελετή έναρξης είναι ένα μικρό δείγμα. Προσθέστε πως εδώ βρίσκονται παίκτες από 20 χώρες, ήτοι 200 και πλέον μπασκετμπολίστες απ’ όλο τον πλανήτη.

jump10 game2

Το ότι ο Γιάννης Προδρόμου (για παράδειγμα) βρήκε συμπαίκτη του από τη Γερμανία κι ο Νίκος Μαραγκίδης αντίπαλο από τη θητεία του σε αμερικανικό χάι σκουλ, προσπεράστε το. Όπως και ότι τα παιδιά έχουν κάνει αρκετές γνωριμίες, με συναθλητές τους, παράγοντες, αλλά και τον πρεσβευτή του ΝΒΑ, Όντι Νόρρις.

Το μόνο που αξίζει να κρατήσετε είναι πως η παρουσία της ελληνικής ομάδας, εντός κι εκτός παρκέ, είναι εξαιρετική κι αυτό αποτελεί διαβατήριο και για του χρόνου, όπου θα υπάρχει και πάλι εκπροσώπηση από τη χώρα μας σε αυτό το παγκόσμιο event.
julyan stone

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
  • jump10 new

    Ταξιδέψτε ΔΩΡΕΑΝ στη Σαγκάη

    Η μεγάλη ώρα για δύο τυχερούς πλησιάζει. Η ελληνική ομάδα, η οποία θα ταξιδέψει στις αρχές…
  • besiktas yelsiriresoun

    Γελσιγκιρεσούν-Μπεσίκτας 58-82 (pics)

    Η Μπεσίκτας κατάφερε να πετύχει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο τουρκικό πρωτάθλημα.Η …
  • andy yuegang wu3

    Ο Mr. JUMP10 (pics)

    Αν δεν μας τον είχαν συστήσει, δύσκολα θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε ότι ήταν ο ιδιοκτήτης…
Περισσότερα σε Jump10

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…