Κεντρική Διεθνή Ο Κολέ μιλάει για τον Τιγί

Ο Κολέ μιλάει για τον Τιγί

tillie france

tillie france

Ο Βενσάν Κολέ ετοιμάζεται να καταλήξει στην τελική 12αδα της Γαλλίας για το προσεχές Ευρωμπάσκετ, με τον Κιμ Τιγί να είναι υποψήφιος να “κοπεί”. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των “τρικολόρ”, δήλωσε πως το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού δεν έχει δείξει στα φιλικά την εμπειρία που διαθέτει από την Ευρωλίγκα.

Ο Τιγί μαζί με τον Λουί Λαμπεϊρι είναι οι δύο υποψήφιοι για να μην δώσουν το “παρών” στα γήπεδα της Φιλανδίας. Σε περίπτωση που ο πρώην άσσος της Μπασκόνια δεν “κοπεί” από τον Κολέ, θα ενταχθεί νωρίτερα στην προετοιμασία του Ολυμπιακού.

“Μέχρι στιγμής δεν μας έχει δείξει στα φιλικά παιχνίδια την εμπειρία του από την EuroLeague“, ανέφερε αρχικά ο προπονητής των Γάλλων.

“Η απόφαση θα παρθεί την τρέχουσα εβδομάδα, πολλά πράγματα θα επηρεάσουν την τελική επιλογή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως περιμένουμε τον Κέβιν Σεραφέν τις επόμενες ημέρες να μπει στην ομάδα, μετά τον τραυματισμό που αντιμετώπισε. Αυτή την στιγμή το δίλημμα αφορά στους Κιμ Τιλί και Λουί Λαμπεϊρί για την τελευταία θέση του ρόστερ. Υπάρχουν διαφορετικά “συν” για κάθε περίπτωση. Στην προετοιμασία ο Λουί απέκτησε σημαντικό προβάδισμα, αν όμως λάβουμε υπόψιν το προφίλ κάθε παίκτη, τα πράγματα είναι διαφορετικά”.

Τέλος πρόσθεσε:Χρειαζόμαστε έναν ψηλό να μπορεί να παίξει κοντά στο καλάθι, να μπορεί να πασάρει καλά την μπάλα. Έχουμε παίκτες που μπορούν να διεισδύσουν και να σκοράρουν με διαφορετικό τρόπο. Όταν μίλησα τις προάλλες για θέμα προσαρμογής στον κάθε αντίπαλο, σημαίνει πως με το υπάρχον ρόστερ θα μπορούμε να παρουσιάσουμε πολλά διαφορετικά σχήματα, με τον “τεσσάρι” που θα μπει στη δωδεκάδα να μπορεί να προσφέρει τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…