Κεντρική Διεθνή “Να συνεχίσουμε να κερδίζουμε μετάλλια”

“Να συνεχίσουμε να κερδίζουμε μετάλλια”

diaw profile pagkosmio

diaw profile pagkosmio

Την κατάκτηση ενός μεταλλίου έθεσε ως στόχο της Γαλλίας, ο Μπορίς Ντιαό, εν όψει του προσεχούς Ευρωμπάσκετ. Οι “τρικολόρ”, οι οποίοι βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με την Εθνική μας ομάδα, μπορεί να έχουν σημαντικές απουσίες, ωστόσο ο άσος των Τζάζ δεν χάνει την πίστη του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA:

“Παίζω σε όλες τις διοργανώσεις με το ίδιο κίνητρο και θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στην εθνική ομάδα. Το τουρνουά είναι πολύ σημαντικό. Δεν σκέφτομαι τα επόμενα ή αν μας βοηθά ή όχι να προκριθούμε σε Παγκόσμιο Κύπελλο ή Ολυμπιακούς Αγώνες. Παίζω με την ίδια διάθεση κάθε χρόνο και θέλω να κερδίζω. Ο στόχος είναι ο ίδιος φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, η κατάκτηση ενός μετάλλιο” δήλωσε αρχικά ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ.

Στη συνέχεια πρόσθεσε:”Εξαρχής προσπάθησα να είμαι ένας από τους ηγέτες, οπότε δεν υπάρχει διαφορά με τα προηγούμενα καλοκαίρια. Φέτος υπάρχουν λιγότεροι έμπειροι παίκτες, αλλά έχουμε νεότερα παιδιά που μπορούν να αναλάβουν ηγετικό ρόλο, όπως ο Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος παίζει μαζί μας για δέκα χρόνια. Μερικά παιδιά ξέρουν ακριβώς πώς λειτουργούμε και όλοι μαζί θα βοηθήσουμε τους νεότερους να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της εθνικής ομάδας”.

Δεν υπάρχουν εύκολα ματς σε εθνικό επίπεδο. Δεν έχω παίξει ποτέ στη Γαλλία πιστεύοντας ότι θα έχουμε εύκολη αποστολή σε κάποιο τουρνουά. Πάντα υπάρχουν ομάδες που μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο. Πρέπει να παίξουμε σκληρά και να δώσουμε το καλύτερο εαυτό μας, για να έχουμε σπουδαίο τουρνουά. Ο στόχος είναι ο ίδιος, θέλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε μετάλλια. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ανταγωνιστικοί στο κορυφαίο επίπεδο. Θέλουμε να παραμείνουμε ανάμεσα στους καλύτερους της Ευρώπης”.

Για την επιστροφή των Κέβιν Σεραφέν και Εβάν Φουρνίε, ανέφερε:”Πιστεύουμε σε αυτούς, αυτό είναι σίγουρο. Θα έχουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την ομάδα. Εκείνοι έχουν κίνητρο και μπορούν να προσφέρουν πολλά στην εθνική, όπως έχουμε δει στις πρώτες προπονήσεις. Έχουν ταλέντο και θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα παίζοντας στο κορυφαίο επίπεδο”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…