Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κροατία – Λιθουανία 82-80

Κροατία – Λιθουανία 82-80

croatia lithouania

croatia lithouania

Η Κροατία επικράτησε με 82-80 απέναντι στην Λιθουανία, σε φιλικό προετοιμασίας που πραγματοποιήθηκε στην Γαλλία, ενόψει Ευρωμπάσκετ. Μοιραίος για τους ηττημένους ο Βαλαντσιούνας που αστόχησε σε δύο βολές και πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να στείλει τον αγώνα στην παράταση.

Στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και ήταν ένα ωραίο ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο από τις υποψήφιες ομάδες για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Στο 35′ ο Λεκαβίτσιους μείωσε σε 66-65 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα, όμως οι Σάριτς και Μπογκντάνοβιτς και έδωσαν ξανά προβάδισμα στην ομάδα τους.

Οι Λιθουανοί δεν άφησαν το σκορ να ξεφύγει και στο 38′ κατάφεραν να βρεθούν και πάλι σε απόσταση αναπνοής (76-75), αλλά και πάλι ο Σάριτς έδωσε τις λύσεις στους Κροάτες και χάρισε την νίκη στην ομάδα του, αφού ο Βαλαντσιούνας αστόχησε σε δύο βολές στο τέλος της αναμέτρησης.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Ντάριο Σάριτς και Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με 28 και 21 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και Γιόνας Ματσιούλις με 21 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Λούκα Λεκαβίτσιους σε 14′ συμμετοχής είχε 7 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 45-38, 63-58, 82-80.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…