Κεντρική Eurobasket Η επιστολή των Μπακς στην ΕΟΚ και το “όχι” για τον Γιάννη!

Η επιστολή των Μπακς στην ΕΟΚ και το “όχι” για τον Γιάννη!

giannis antetokounmpo hellas

giannis antetokounmpo hellas

Οι Μιλγουόκι Μπακς επιθυμούσαν διακαώς τη μη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ, με σκοπό να προστατευθεί η πλουσιοπάροχη επένδυσή τους και να μην διακινδυνεύσει με πρόβλημα τραυματισμού.

Ο “Greek freak“, όμως, δεν κατάφερε να μείνει πλήρως υγιής κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, καθώς πονούσε στο δεξί του γόνατο, κάτι που θορύβησε έντονα τους ιθύνοντες των “ελαφιών”. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους Μπακς στη συγγραφή της παρακάτω επιστολής, η οποία εστάλη στην ΕΟΚ στις 3 Αυγούστου, όπως αποκαλύπτει το “Πρώτο Θέμα“.

“Επανερχόμαστε σε ένα email που σας έστειλε το ΝΒΑ στις 2 Αυγούστου 2017. Παρακαλούμε να ενημερωθείτε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξετάστηκε από την γιατρό μας (Δρ. Γουίλιαμ Ράας), αφού προηγουμένως ένιωσε πόνο στο γόνατο από αθλητικές δραστηριότητες. Η εξέταση αποκάλυψε τραυματισμό στον χόνδρο στο δεξί γόνατό του.

Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, η οποία θέτει τον Γιάννη σε σημαντικό κίνδυνο τραυματισμού, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας αναφέρουμε ότι οι Μπακς δεν μπορούν να επιτρέψουν στον Γιάννη να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα μπάσκετ αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής Εθνικής ομάδας.

Σχεδιάζουμε να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση του Γιάννη την επόμενη εβδομάδα και θα σας πληροφορήσουμε αν υπάρξει κάποια βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του”, αναφέρει χαρακτηριστικά η πρώτη παράγραφος της επιστολής, με τις προθέσεις των Μπακς να είναι απολύτως ξεκάθαρες.

Στη συνέχεια, η επιστολή τονίζει: “Στο μεταξύ σας στέλνουμε την επικεφαλής μας στο τμήμα ενδυνάμωσης (Σούκι Χόμπσον) στην Ελλάδα για να βοηθήσει τον Γιάννη με την αποκατάσταση του γονάτου του.

Ελπίζουμε ότι η κατάσταση του Γιάννη θα βελτιωθεί, έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις μπασκετικές του δραστηριότητες με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας στη διοργάνωση του FIBA Eurobasket 2017. Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή θέλετε να συζητήσετε, παρακαλώ καλέστε με…”.

Η Σούκι Χόμπσον εξέτασε εν τέλει τον Γιάννη στην Κίνα, υποβάλλοντάς τον σε διάφορες ασκήσεις, αλλά ο Έλληνας σούπερ σταρ εξακολουθούσε να μην βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός Ευρωμπάσκετ.

bucks eok epistoli

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…