Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Φρένο από τους Μπακς

Φρένο από τους Μπακς

Adetokunbo 1

Adetokunbo 1

Αυτό που όλοι έχουμε δει είναι πως η Εθνική αγωνίζεται στην ουσία χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο ΝΒΑερ έχει συμμετοχή 23 λεπτών, στο ένα από τα τέσσερα φιλικά που έχει δώσει η “επίσημη αγαπημένη” (με αντίπαλο το Μαυροβούνιο), ενώ είναι γνωστό (όσοι διαβάζετε eBasket το έχετε πληροφορηθεί από τις 02/07, στο κείμενο με τίτλο “θα είναι εκεί κι ο Γιάννης“) ότι δεν θα ταξιδέψει στο Λονδίνο, καθώς θα βρίσκεται στη Σαγκάη για το Jump10.

Οι ενοχλήσεις στο γόνατο είναι η μία όψη του νομίσματος, αλλά όχι η μοναδική. Οι Μιλγουόκι Μπακς δεν είναι ευχαριστημένοι από τη συνεργασία τους με την ΕΟΚ. Κάποια χρήματα, που αφορούσαν μια ειδική συμφωνία ανάμεσα στην ομάδα του ΝΒΑ και την Ελληνική Ομοσπονδία για την ασφάλεια του Greek Freak άργησαν να φανούν, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τα απανωτά ηλεκτρονικά μηνύματα (λογικό, καθώς ο παίκτης έχει υπογράψει συμβόλαιο 100.000.000 δολαρίων), οι Αμερικανοί έχουν κάνει παρέμβαση και στον Κώστα Μίσσα, ζητώντας του να μην τον καταπονήσει. Να μην τον χρησιμοποιεί πολύ, μέχρι να περάσει ο ερεθισμός που νιώθει στο γόνατο και που τον κράτησε εκτός του τουρνουά της Πάτρας.

Η αλήθεια είναι πως για την ώρα “έχουμε και δεν έχουμε” τον Αντετοκούνμπο στην Εθνική και χρειάζονται λεπτοί κι έξυπνοι χειρισμοί για να μην τον χάσουμε (βλέπε Κουφός).

Πρέπει όλοι -και πρώτα απ’ όλους οι άνθρωποι της ΕΟΚ– να αντιληφθούν πως πρόκειται για έναν σταρ του ΝΒΑ, ο οποίος μπορεί στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου να είναι ίσος με τους άλλους διεθνείς, εκτός αυτών όμως έχει δεσμεύσεις, υποχρεώσεις, αλλά κι έναν μηχανισμό (Μπακς) που δουλεύει προγραμματισμένα και δεν… χωρατεύει.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Μουρθία – Μάλαγα 74-80

Στο Final Four του BCL πέρασε η Μάλαγα. Η Ουνικάχα Μάλαγα  πήρε την νίκη στο πρώτο Ισπανικ…