Κεντρική Eurobasket Ευρωμπάσκετ: Το παζλ των απουσιών!

Ευρωμπάσκετ: Το παζλ των απουσιών!

Eurobasket apousies

Eurobasket apousies

Το Ευρωπαϊκό μπάσκετ δέχθηκε πολλά “χτυπήματα” κατά την διάρκεια των προετοιμασιών των Εθνικών ομάδων, καθώς αρκετοί εκ των κορυφαίων παικτών για διάφορους λόγους δεν θα βρεθούν στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

Μεγάλες δυνάμεις όπως η Σερβία, η Ισπανία και η Γαλλία δεν θα έχουν στην διάθεση τους κάποιους εξαιρετικούς αθλητές που θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά και να οδηγήσουν τις ομάδες τους ακόμη πιο ψηλά στην διοργάνωση.

Όμως και το δικό μας αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα εμφανιστεί πληγωμένο στο τουρνουά, αφού ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεση του τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Κώστα Κουφό.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς φαίνεται πως είναι η πιο αποδυναμωμένη, αλλά και πάλι παραμένει φαβορί για ένα μετάλλιο. Αρχικά θα απουσιάσει ο “μαέστρος” της Μίλος Τεόντοσιτς, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα στην γάμπα, ενώ ακόμη θα απουσιάσουν οι Νέμανια Μπιέλιτσα, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Νίκολα Γιόκιτς και Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Από την πλευρά της η “φούριας ρόχας” πέρασε μεγάλο σοκ με τον σοβαρό τραυματισμό του Σέρχιο Γιούλ στο φιλικό με το Βέλγιο και μαζί με τον γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα δώσουν το παρών οι Νίκολα Μίροτιτς, Σερζ Ιμπάκα, Ρούντι Φερνάντεθ και Φελίπε Ρέγες.

Όσων αφορά τους “τρικολόρ” και αυτοί θα εμφανιστούν αποδεκατισμένοι και αυτή ίσως είναι μία καλή ευκαιρία για την Εθνική μας, για το παιχνίδι του ομίλου. Αρχικά δεν θα βρεθούν στο Ευρωμπάσκετ οι Γκομπέρ και Μπατούμ, που αποτελούν πυλώνες της Γαλλίας, ενώ από το σπίτι θα παρακολουθήσουν την διοργάνωση και οι Λουβαβού, Μαϊνμί, Αζανσά, Ντιλίκινα και Κοζέρ.

Γενικότερα όμως οι απουσίες παραμένουν πολλές και παίκτες όπως οι Ντανίλο Γκαλινάρι (Ιταλία), Ζόραν Ντράγκιτς (Σλοβενία), Ερσάν Ιλιασόβα και Ομέρ Ασίκ (Τουρκία), Γιάν Βέσελι (Τσεχία) και Μάρτσιν Γκορτάτ (Πολωνία), δεν θα καταφέρουν να ενισχύσουν τις Εθνικές ομάδες τους.

Αναλυτικά οι απόντες από το Ευρωμπάσκετ:

ΒΕΛΓΙΟ: Ματ Λοτζέσκι

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μάριο Χεζόνια, Άντε Ζίζιτς, Ίβιτσα Ζούμπατς, Ντάμιαν Ρούντεζ

ΠΟΛΩΝΙΑ: Μάρτσιν Γκορτάτ, Ματσέι Λάμπε

ΕΛΛΑΔΑ: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Κουφός, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Ζακ Όγκαστ

ΣΕΡΒΙΑ: Μίλος Τεόντοσιτς, Νέμανια Μπιέλιτσα, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Νίκολα Γιόκιτς, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Στέφαν Μάρκοβιτς, Ράντε Ζάγκορατς, Νίκολα Κάλινιτς, Νεμάνια Νέντοβιτς

ΓΑΛΛΙΑ: Νικολά Μπατούμ, Ρουντί Γκομπέρ, Ιάν Μαχίνμι, Φαμπιάν Κοζέρ, Τιμοτέ Λουβαβού, Αλέξις Αζανσά, Φρανκ Ντιλίκινα

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Ζόραν Ντράγκιτς, Άλεν Όμιτς

ΙΤΑΛΙΑ: Ντανίλο Γκαλινάρι, Ντάβιντε Πάσκολο, Αντρέα Μπαρνιάνι

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Πολ Τσίπσερ

ΤΣΕΧΙΑ: Γιαν Βέσελι, Μπλέικ Σιλμπ

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σέρχιο Γιουλ, Νίκολα Μίροτιτς, Σερζ Ιμπάκα, Ρούντι Φερνάντεθ, Φελίπε Ρέγες, Βίκτορ Κλαβέρ

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Μπεν Γκόρντον

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ερσάν Ιλιασόβα, Ομέρ Ασίκ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Αλεξ Λεν

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Ντομάντας Σαμπόνις, Λούκας Λεκαβίτσιους, Ρενάλντας Σεϊμπούτις, Παούλιους Γιανκούνας

ΓΕΩΡΓΙΑ: Βίκτορ Σανικίτζε

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…