Κεντρική NBA Αποσύρεται από την προπονητική ο Σκοτ
NBA

Αποσύρεται από την προπονητική ο Σκοτ

byron scott

byron scott

Έπειτα από 17 σεζόν στους πάγκους του NBA, τα 15 εκ των οποίων ως πρώτος προπονητής, ο Μπάιρον Σκοτ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την προπονητική, συνεχίζοντας να δουλεύει αποκλειστικά για το ESPN. Ο 56χρονος, ο οποίος είχε περάσει και από τον Παναθηναϊκό ως παίκτης τη σεζόν 1997-98, τόνισε ότι απολαμβάνει τη ζωή μακριά από τους πάγκους και ότι θέλει να συνεχίσει να το κάνει.

Ο Σκοτ κατάφερε να “φτιάξει” ένα αρκετά πλούσιο βιογραφικό ως πρώτος προπονητής, φθάνοντας δις στους Τελικούς του NBA με τους Νιου Τζέρσεϊ Νετς του Τζέισον Κιντ το 2002 και το 2003. Ακόμη, ήταν ο “μαέστρος” των εξαιρετικών Νιου Όρλεανς Χόρνετς του Κρις Πολ, του Ντέιβιντ Γουεστ και του Πέτζα Στογιάκοβιτς, οι οποίοι πέτυχαν 56 νίκες τη σεζόν 2007-08.

Η εξέλιξη του μπάσκετ, όμως, δείχνει να έχει αφήσει πίσω τον Σκοτ, ο οποίος ανέκαθεν παρουσίαζε ένα αρκετά συντηρητικό μοντέλο παιχνιδιού. Η μέθοδος αυτή απέδιδε την περασμένη δεκαετία αλλά η δυναμική διείσδυση του τριπόντου και η pace-n-space φιλοσοφία του σύγχρονου NBA δεν του ταίριαζε, κάτι που αποδείχθηκε και στις πιο πρόσφατες δουλειές του στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και τους Λος Άντζελες Λέικερς. Στους τελευταίους, μάλιστα, απογοήτευσε πλήρως, δίχως να είναι σε θέση να διαχειριστεί σωστά τα νεαρά ταλέντα της ομάδας.

Το συνολικό ρεκόρ της προπονητικής καριέρας του Σκοτ ανέρχεται στο 454-647 ενώ στα πλέι-οφ είχε 33 νίκες και 24 ήττες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…