Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Άκυρη η μείωση

Άκυρη η μείωση

Σάλο προκάλεσε η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ, για σταδιακή μείωση των ομάδων από 14 σε 12. Η πρόταση, η οποία ψηφίστηκε με 13-1 θέλει να πέφτουν δύο και να ανεβαίνει μία ομάδα από την Α2, για τα δύο επόμενα χρόνια, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων στη “μεγάλη” κατηγορία.

Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από τα σωματεία της Α2 (με την ΕΟΚ να μην παίρνει ως τώρα ξεκάθαρη θέση), ενώ υπάρχουν -παρά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας- αντιδράσεις κι εντός του ΕΣΑΚΕ. Όλα αυτά για το τίποτα, καθώς η απόφαση είναι ΑΚΥΡΗ!

Όποια ομάδα θελήσει να την προσβάλει θα τη στείλει στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς δεν τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος. Για να ψηφιστεί ένα θέμα (και δη τροποποίησης κανονισμού) πρέπει να υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, κάτι που δεν συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Οι εκπρόσωποι έπρεπε να γνωρίζουν από πριν ότι θα τεθεί θέμα αλλαγής του αριθμού των ομάδων, να έχουν προετοιμαστεί και να ψηφίσουν.

Υπάρχουν όροι που διέπουν τις Γενικές Συνελεύσεις και δεδομένου ότι οι παράγοντες του ΕΣΑΚΕ διαθέτουν εμπειρία, προκαλεί απορία γιατί δεν τέθηκε το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Μήπως για να μπορεί να ανακληθεί, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας; Ή μήπως για να μην υπάρξουν αντιδράσεις στο μάλλον χαμηλής ανταποδοτικότητας τηλεοπτικό συμβόλαιο που έρχεται;

Βλέπετε, μπήκαμε στον Αύγουστο κι η Α1 είναι τηλεοπτικά άστεγη. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το ενδιαφέρον είναι από περιορισμένο έως ανύπαρκτο, καθώς η Nova έχει ανοιχτό μέτωπο με το ποδόσφαιρο κι έχει μονοδρομήσει το ενδιαφέρον της (αφήστε που κι εκεί επιχειρεί μείωση της δαπάνης, άρα δεν σκοπεύει να ξοδέψει χρήματα για το μπάσκετ, από τη στιγμή που έχει κλειστό συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα και όχι μόνο).

Η COSMOTE δεν έχει δείξει ενδιαφέρον, από τη στιγμή που διαθέτει δύο πολύ καλά χαρτιά (Ολυμπιακός, ΑΕΚ), έχει ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ΝΒΑ και κολεγιακό, αλλά “βαρύ πυροβολικό” είναι το Τσάμπιονς Λιγκ.

Απομένει η ΕΡΤ, η οποία έχει περιορισμένη (οικονομική) έκταση, διαθέτει τα χρήματα που… περίσσεψαν από την Ευρωλίγκα και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δώσει στις ομάδες όσα έπαιρναν από τη Nova. Δεδομένου ότι… παίζει άνευ αντιπάλου, δεν έχει και λόγο να… ξηλωθεί, οπότε τα ταμεία των ΚΑΕ θα παραμείνουν… άδεια.

Δεν γνωρίζουμε αν τα δύο θέματα συνδυάζονται μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση η σκέψη για περιορισμό των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα έγινε με αφορμή την οικονομική δυσπραγία, αλλά δεν γνωρίζουμε αν η πρόταση για μείωση είναι πυροτέχνημα, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις, για το κουτσουρεμένο συμβόλαιο που έρχεται.

Πηγή: Live Sports

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Άρης – Κολοσσός Ρόδου 81-85: Μεγάλο διπλό στη Θεσσαλονίκη

Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε του …