Κεντρική Ελλάδα Βασιλακόπουλος: “Δεν βρίσκομαι εκεί που βρίσκομαι με τα τανκς”

Βασιλακόπουλος: “Δεν βρίσκομαι εκεί που βρίσκομαι με τα τανκς”

vasilakopoulos klirosi

Η ξεφτίλα του αιώνα - Γιώργος Κογκαλίδης

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, τόνισε πως δεν βρίσκεται στη θέση του πρόεδρου της ΕΟΚ “με τα τανκς“, αναφέρθηκε στην επιτυχία της Εθνικής Νέων Ανδρών και στην αντίστοιχη των Ανδρών και στάθηκε στην περίπτωση του Ζακ Όγκαστ, ο οποίος δεν θα λάβει μέρος στην προετοιμασία. Χαρακτήρισε, τέλος, την επιτυχία του 1987 ως “αφετηρία” και σημείωσε με νόημα πως “το μπάσκετ δεν είναι άθλημα του ενός“.

Ειδικότερα, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε, στον Ρ/Σ “Sport24 Radio“, για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών: “Μέσα από τον σωματειακό αθλητισμό παράγονται παίκτες. Έτσι μπαίνουμε στη διαδικασία. Δυστυχώς όμως μεγαλώνει το ετοιματζίδικο. Πλέον, δεν ρισκάρει κανείς με τους παίκτες. Δυστυχώς, δεν αξιοποιείται όσο θα θέλαμε το ελληνικό στοιχείο. Βλέπετε, αν πάνε οι Νέοι στις μεγάλες ομάδες και δεν πρωταγωνιστήσουν, θα έχουν πρόβλημα. Πρέπει επιτέλους να σεβαστούμε την εθνική παραγωγική διαδικασία. Πρέπει να κατεβάσουμε τόνους, να σκύψουμε το κεφάλι. Πρέπει όλοι να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση.  Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε δύο φορές τον χρόνο για να φανούν αυτά τα παιδιά. Δεν γίνεται να είναι παρατηρητές στην κερκίδα. Πρέπει να συμμετέχουν”.

Σχετικά με το αν θα πάνε τα παιχνίδια της Εθνικής στην επαρχία δήλωσε: “Έχουμε επισκεφτεί όλη την Ελλάδα. Το έχουμε κάνει ήδη. Έχουμε πάει Δράμα, Κοζάνη, Χαλκίδα, Βόλο, Κρήτη. Έχουμε πάει σε όλη την επαρχία. Θα δουν και τη μεγάλη Εθνική κάποια στιγμή, αν και έχω τις αμφιβολίες μου για τη διακεκομμένη περίοδο“.

Αναφορικά με την Εθνική Ανδρών και δη την περίπτωση του Όγκαστ τόνισε: “Θα αντεπεξέλθει στις προσδοκίες του κόσμου. Είναι σίγουρος πως θα πάει αρκετά καλά. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Ο Όγκαστ δεν είναι ακόμη έτοιμος, δεν έχει υπογράψει τα χαρτιά του. Για αυτό είπαμε πως είναι τυπικό το θέμα. Δεν είναι πως δεν ήθελε το παιδί να έρθει να παίξει. Ίσα-ίσα που ήθελε να παίξει. Απλά, δεν προλαβαίνουμε και θέλαμε να είμαστε συνεπείς. Δεν θέλαμε, δηλαδή, τελευταία στιγμή να μείνουμε με 11 παίκτες“.

Δεν απέκλεισε, μάλιστα, την ανάληψη κάποιας σημαντικής διοργάνωσης από τη χώρα μας: “Κάποια στιγμή θα πάρουμε και μία μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο Ανδρών”.

Για την εκδήλωση για τα τριάντα χρόνια από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του ’87 υποστήριξε: “Είναι μέρες χαράς και γιορτής, μην μπαίνουμε σε αυτά τα πράγματα. Και εμείς συμμετείχαμε το 1987. Είχαμε τον ρόλο μας. Δεν είναι μονοπώλιο κάποιων η επιτυχία του 1987. Το 1987 ήταν μία αφετηρία. Εμείς αξιοποιήσαμε το 1987. Και συνεχίζουμε. Το μπάσκετ δεν είναι το άθλημα του ενός”.

Τέλος, σε προσωπικό επίπεδο και τον ρόλο του στην Ομοσπονδία, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ανέφερε: “Το 94% των σωματείων στήριξε την υποψηφιότητα μου, πριν από 9 μήνες. Δεν με ενδιαφέρει η κριτική. Δεν βρίσκομαι εκεί που βρίσκομαι με τα τανκς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • ref ball

    Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • iasonas korasides

    Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • faros keratsiniou

    Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…