Κεντρική NBA Στον τελικό οι Λέικερς, τραυματίστηκε ο εξαιρετικός Μπολ (vid)

Στον τελικό οι Λέικερς, τραυματίστηκε ο εξαιρετικός Μπολ (vid)

lonzo ball lakers summer league

lonzo ball lakers summer league

Οι Λος Άντζελες Λέικερς κατόρθωσαν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό του summer league στο Λας Βέγκας, επικρατώντας των Ντάλας Μάβερικς με 108-98 χάρη στον πλουραλισμό τους στο σκοράρισμα, αν και “καρδιοχτύπησαν” στα τελευταία λεπτά, καθώς η διαφορά μειώθηκε επικίνδυνα. Ο Λόνζο Μπολ διετέλεσε ξανά χρέη πρωταγωνιστή, με τον θαυματουργό άσο να αφήνει το στίγμα του στην αναμέτρηση. Η βραδιά, όμως, ολοκληρώθηκε άδοξα για εκείνον, καθώς υπέστη έναν μικροτραυματισμό, κάτι που τον καθιστά αμφίβολο για τον αυριανό τελικό.

Ειδικότερα, ο πρώην αστέρας του UCLA είχε 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε μόλις 21 λεπτά συμμετοχής, καθώς αποχώρησε από το παιχνίδι στα μισά της 3ης περιόδου με ενοχλήσεις στο δεξί πόδι. Ο τρόπος που οργάνωνε το παιχνίδι ήταν για πολλοστή φορά μαεστρικός, ανιχνεύοντας πάντοτε την κατάλληλη πάσα και συμβάλλοντας τα μέγιστα στο εξαιρετικό flow της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο. Οι Λέικερς πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 22 πόντων (62-40) ενώ η διαφορά είχε φθάσει ακόμη και στους 26 πόντους, καθώς ο Μπολ παρήγαγε συνεχείς πόντους στο τρανζίσιον, είτε μέσω δικών του τελειωμάτων, είτε μέσω τροφοδοσιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν εκβίασε προσπάθειες (5/7 σουτ) ενώ δεν έκανε ούτε 1 λάθος!

Πέρα από τον Μπολ, ο Κάιλ Κούζμα συνέχισε τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις, στην προσπάθειά του να πάρει εγγυημένο συμβόλαιο από την ομάδα, καθώς σκόραρε 24 πόντους με 8/14 σουτ. Ο Ματ Τόμας σκόραρε 20 ενώ ο σταθερότατος, Βάντερ Μπλου σταμάτησε στους 17.

Στον αντίποδα, ο υπέροχος Ντένις Σμιθ Τζ συνέθεσε ένα πολύ όμορφο duel με τον Μπολ, καθώς σκόραρε 21 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ, εξακολουθώντας να αποδεικνύει ότι μπορεί να αποτελέσει το next big thing αυτής της ομάδα. Παρά το χαμηλό ύψος του, δεν δίστασε να “εισβάλλει” ουκ ολίγες φορές στη ρακέτα, χρησιμοποιώντας την αθλητικότητά του και κερδίζοντας συνεχώς φάουλ (7/10 βολές).

Αναλυτικά τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…