Κεντρική NBA Παρελθόν από την Ιντιάνα ο Έλις
NBA

Παρελθόν από την Ιντιάνα ο Έλις

monta ellis pacers

monta ellis pacers

Η θητεία του Μόντα Έλις στους Ιντιάνα Πέισερς ολοκληρώθηκε μετά από μόλις 2 σεζόν, με τον 31χρονο γκαρντ να μην προσφέρει τα αναμενόμενα στην ομάδα. Η περσινή σεζόν ήταν η χειρότερη της καριέρας του, καθώς είχε μονάχα 8.5 πόντους και 3.2 ασίστ ανά αγώνα σε 27 λεπτά συμμετοχής, δίχως να θυμίζει τον βιρτουόζο σκόρερ που το κοινό θαύμασε στο Γκόλντεν Στέιτ και το Ντάλας. Οι Πέισερς αποφάσισαν να τον αποδεσμεύσουν, απελευθερώνοντας χώρο στο σάλαρι καπ, προκειμένου να υποδεχθούν πιο εύκολα κάποιον παίκτη από την ελεύθερη αγορά.

Συγκεκριμένα, το υπόλοιπο του συμβολαίου του Έλις προβλέπει συνολικές απολαβές ύψους 22.9 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι υπόλοιπες ομάδες του NBA έχουν ακόμη μία μέρα στη διάθεσή τους, προκειμένου να αποκτήσουν τον παίκτη με το συμβόλαιο αυτό αλλά κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί, όπως αναφέρει το indystar.com. Οι Πέισερς θα αναγκαστούν να πληρώσουν το συμβόλαιό του αλλά έχουν την ευχέρεια να το μοιράσουν τα χρήματα στις επόμενες 5 σεζόν (stretch) και όχι να τα πληρώσουν όλα μαζί, κάτι που θα δέσμευε πολύ χώρο στο σάλαρι καπ της επόμενης σεζόν.

Οι δύο πλευρές είχαν συζητήσει και το ενδεχόμενο ενός buy-out αλλά ο Έλις δεν έκανε πίσω, καθώς ήθελε οπωσδήποτε να λάβει τα χρήματα του υπόλοιπου συμβολαίου του. Οι Πέισερς θα έχουν πλέον χώρο 22 εκατομμυρίων δολαρίων στο σάλαρι καπ, με τον πρόεδρο, Κέβιν Πρίτσαρντ να τονίζει πως θα γίνει ακόμη μια μεταγραφή, ώστε να πλαισιώσει το νεανικό και ταλαντούχο ρόστερ της ομάδας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…