Κεντρική NBA Παραμένει κάτοικος L.A ο Γκρίφιν, απομακρύνεται ο Σίνγκλετον!

Παραμένει κάτοικος L.A ο Γκρίφιν, απομακρύνεται ο Σίνγκλετον!

blake griffin clippers 1

blake griffin clippers 1

Το όνομά του ενεπλάκη σε φήμες ποικίλων ειδών. Πολλοί πίστεψαν ότι η ώρα του οριστικού rebuilding στο “στρατόπεδο” των Λος Άντζελες Κλίπερς είχε φθάσει. Παρ’όλα αυτά, ο Μπλέικ Γκρίφιν είναι ένας πιστός “Κλίπερ” και το απέδειξε, ανανεώνοντας τη συνεργασία του με την ομάδα!

Το νέο συμβόλαιο του Γκρίφιν θα είναι 5ετές, ύψους 173 εκατομμυρίων δολαρίων, δίχως, όμως, να συμπεριληφθεί no-trade clause, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα θα μπορεί να τον ανταλλάξει ανά πάσα στιγμή. Ο Γκρίφιν θα είναι, πλέον, ο απόλυτος σταρ της ομάδας μετά και την ανταλλαγή του Κρις Πολ στους Χιούστον Ρόκετς αλλά και ο ηγέτης της, έχοντας ήδη προϋπηρεσία 7 σεζόν σε αυτή.

Ο Γκρίφιν συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη των Κλίπερς, Στιβ Μπάλμερ, τον προπονητή και πρόεδρο, Ντοκ Ρίβερς, τον Τζέρι Γουεστ αλλά και με πληθώρα παικτών, όπως αναφέρει το ESPN. Το εν λόγω meeting έλαβε χώρα στο Staples Center, με την ατμόσφαιρα να είναι έντονα φορτισμένη συναισθηματικά και με τον ίδιο να ανακοινώνει μετά από 2 ώρες συζητήσεων ότι θέλει να παραμείνει στην ομάδα. Σε δηλώσεις του, τις οποίες μετέφερε ο ρεπόρτερ, Ρόις Γιανγκ, ανέφερε ότι λατρεύει την κατεύθυνση που έχει πάρει η ομάδα ενώ θεωρεί ότι, με τη φανέλα των Κλίπερς θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες, ώστε να φθάσει ψηλά.

Το πρόβλημα στην περίπτωση του Γκρίφιν είναι οι πάμπολλοι τραυματισμοί του, ειδικά τα τελευταία χρόνια ενώ, είναι αμφίβολος για το ξεκίνημα της επερχόμενης σεζόν εξαιτίας του σοβαρού χτυπήματός του στο μεγάλο δάκτυλο του δεξιού του ποδιού. Παρ’όλα αυτά, το βελτιωμένο παιχνίδι του από μέση και μακρινή απόσταση, η δύναμη και η αλτικότητά του, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται την μπάλα τον καθιστούν ως ένα από τα κορυφαία “4άρια” του NBA, έχοντας 21.5 πόντους, 9.4 ριμπάουντ και 4.1 ασίστ ανά αγώνα στην καριέρα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή επηρεάζει και τη μελλοντική σταδιοδρομία του Κρις Σίνγκλετον, καθώς ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες απόκτησής του από τους Κλίπερς. Η θέση “4” θα καλυφθεί κατά ένα τεράστιο ποσοστό από τον Γκρίφιν και με δεδομένο ότι υπάρχουν κάμποσοι άλλοι πάουερ φόργουορντ στο ρόστερ (Μοντρέζλ Χάρελ, Μπράντον Μπας κτλ), ο παίκτης του Παναθηναϊκού δύσκολα θα χωρέσει σε αυτό το “μείγμα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…