Κεντρική NBA Ιμπάκα: “Δεν γεννήθηκα στη ζούγκλα”
NBA

Ιμπάκα: “Δεν γεννήθηκα στη ζούγκλα”

serge ibaka raptors

serge ibaka raptors

Το όνομα του Σερτζ Ιμπάκα έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη τις τελευταίες ημέρες, όχι όμως λόγω κάποιου αγωνιστικού επιτεύγματος. Συγκεκριμένα, φήμες ξέσπασαν ότι ορισμένοι ιθύνοντες ομάδων του NBA θεωρούν πως ο παίκτης των Ράπτορς δηλώνει ψεύτικη ηλικία, κάτι που έχει ρίξει την αξία του στην ελεύθερη αγορά, όπως μετέδωσε ο Ζακ Λόου. Όπως είναι φυσιολογικό, ο Κονγκολέζος πέρασε στην αντεπίθεση με επίσημη τοποθέτησή του, καταδικάζοντας τα κακώς κείμενα.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Ιμπάκα: “Είμαι περήφανος για την καταγωγή και την κληρονομιά μου. Επίσης, είμαι πολύ περήφανος που έχω φθάσει σε αυτό το σημείο σαν παίκτης του μπάσκετ”.

“Είμαι πολύ απογοητευμένος με ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας που διαδίδει φήμες και δημιουργεί ειδήσεις, βασισμένες σε στερεότυπα και δίχως αποδείξεις. Είμαι στεναχωρημένος που -μέχρι και σήμερα- υπάρχουν προκαταλήψεις σχετικές με την καταγωγή και εμείς οι Αφρικανοί πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι”.

“Γεννήθηκα στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Κονγκό, το Μπραζαβίλ. Είναι μία πόλη με πληθυσμό άνω του 1 εκατομμυρίου. Μία πόλη με νοσοκομεία, υποδομές και διοίκηση. Μεγάλωσα μέσα σε μια αγαπημένη και ενωμένη οικογένεια. Δεν μεγάλωσα στην ζούγκλα.

“Ξέρω ότι ζούμε σε έναν κόσμο που τα νέα διαδίδονται γρήγορα και οι φήμες κυριαρχούν αλλά νομίζω ότι τα Media πρέπει να αναλάβουν σοβαρά τις ευθύνες τους όταν κάνουν λόγο για σοβαρά θέματα που μπορούν να πληγώσουν ανθρώπους. Ξέρω ποιος είμαι και από που έρχομαι και το ίδιο ισχύει για τους ανθρώπους που με ξέρουν”.

“Είμαι στεναχωρημένος που πολλοί άνθρωποι θα έχουν διαβάσει τη φήμη και θα έχουν σχηματίσει λανθασμένη άποψη που μπορεί να κρατήσει για πάντα ενώ ίσως δεν θα διαβάσουν αυτό που γράφω τώρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, όπως και να ‘χει, κανείς δεν μπορεί να μου αφαιρέσει την περηφάνια για την καταγωγή μου και την αγάπη μου για το μπάσκετ”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…