Κεντρική Ελλάδα ΟΣΕΚΑ Γιώργο, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ…

Γιώργο, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ…

giorgos kounias

giorgos kounias

Είναι το κείμενο που δεν θα θέλαμε ΠΟΤΕ να γράψουμε. Γιατί πώς να χωρέσεις σε αράδες τόσες αναμνήσεις, πώς να αντιληφθεί το άψυχο πληκτρολόγιο τον πόνο που νιώθουμε όλοι. Ο Γιώργος Κουνιάς “έφυγε” για τη γειτονιά των αγγέλων. Από τα ξημερώματα δεν είναι πια κοντά μας, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό και φίλους -γιατί μόνο φίλους είχε– να κλαίνε.

Το 1990 ήρθε στην Ελλάδα από τον Καναδά και ξεκίνησε να αγωνίζεται εδώ, αφού πρώτα είχε αγωνιστεί και με την Εθνική του Καναδά. Ο Γιώργος κόσμησε με την παρουσία του περισσότερο από 20 χρόνια το μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο, αρχικά με την ομάδα των Αετών Αθηνών και στη συνέχεια στην ομάδα του ΠΑΣΚΑ, με την οποία κατέκτησε πολλούς τίτλους. Αποτέλεσε μέλος της Εθνικής, διετέλεσε αρχηγός και συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς το 2004.

james gist takis kaloudis giorgos kounias

Έγινε Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, προσπάθησε όσο λίγοι για την ανάπτυξη του αθλήματος. Τελευταία φορά που συναντηθήκαμε, πριν ξεκινήσει η (τελευταία) περιπέτεια της υγείας του, ήταν στο φάιναλ φορ στην Κω. Από εκεί κι η φωτογραφία. Έδωσε όλες του τις δυνάμεις για να πετύχει η διοργάνωση, είχε πάθος με το άθλημα, δεν σταματούσε να οργανώνει κι όταν έβρισκε χρόνο να φωτογραφίζει, να απαθανατίζει τις στιγμές.

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

“Η κηδεία του πολυαγαπημένου μας υιού, αδερφού και φίλου Γιώργου Κουνιά θα είναι πολιτική, όπως επιθυμούσε ο ίδιος, και θα γίνει Κυριακή 16/07/2017 στις 12.00 στο σπίτι του στο Λεωνίδιο Κυνουρίας.

Παρακαλούμε αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων (ΠΑΣΚΑ), μέλος του οποίου ήταν και ο Γιώργος.

(Εθνική Τράπεζα Αρ. Λογ: 709/600147-54,   ΙΒΑΝ: GR3301107090000070960014754, Αιτιολογία: Μνήμη Γ. Κουνιά) Η Οικογένεια & οι Φίλοι“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε ΟΣΕΚΑ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…