Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Γιανγκ: “Δεν είχα δεύτερη ευκαιρία”

Γιανγκ: “Δεν είχα δεύτερη ευκαιρία”

patrick young panathinaikos olympiakos

patrick young panathinaikos olympiakos

Για τις περιπέτειες και τα εμπόδια που στάθηκαν στον δρόμο του κατά τη θητεία του στον Ολυμπιακό μίλησε ο Πάτρικ Γιανγκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Sportime”. Ο 25χρονος σέντερ αναφέρθηκε στην προσωπική του απόδοση αλλά και στον σκληρό αγώνα που έδωσε, ώστε να επιστρέψει ετοιμοπόλεμος μετά τη ρήξη χιαστού που υπέστη κατά το ξεκίνημα της θητείας του στους “ερυθρόλευκους”.

“Η ρήξη χιαστού που έπαθα στο αριστερό μου γόνατο δεν μου επέτρεψε να φτάσω στο επίπεδο που ήθελα. Η επιστροφή μου από έναν μεγάλο τραυματισμό ήταν πολύ πιο σκληρή από ό,τι μπορεί να το φανταστεί ο καθένας, γιατί πρέπει να ανακατασκευάσεις το σώμα σου για να κάνεις τα πάντα ξανά. Και μπορείς να παίξεις σε εννέα μήνες αλλά μπορεί να χρειαστείς πολύ περισσότερο για να είσαι ο ίδιος όπως πριν”, τόνισε ο Γιανγκ, ο οποίος αποκάλυψε ότι η θεραπεία στην οποία υπεβλήθη δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, στοιχίζοντάς του ανεπανόρθωτα: “Το πρόβλημα μου ήταν ότι ο μηνίσκος μου δεν θεραπεύτηκε σωστά και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το μυαλό μου. Έδωσα όλη μου την προσπάθεια αλλά το σώμα μου δεν μπορούσε να ακολουθήσει”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του, οι οποίες περιστράφηκαν γύρω από την απόδοσή του κατά τη 2η χρονιά του στον Ολυμπιακό: “ Ένιωσα σαν μην είχα ποτέ δίκαιη ευκαιρία στο δεύτερο έτος μου. Ο Μπιρτς κι ο Μιλουτίνοφ έπαιζαν σπουδαία, έτσι δεν έπαιζα ενώ έπρεπε ακόμα να δουλέψω πολύ στο γυμναστήριο. Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ωστόσο, αυτό που δεν σε σκοτώνει σε καθιστά ισχυρότερο. Το καλό είναι ότι είμαι νέος κι έχω πολύ μπάσκετ ακόμη να παίξω στη ζωή μου”.

Επίσης, ο σέντερ της Αρμάνι Μιλάνο αναφέρθηκε στα αίτια των ηττών από τη Φενέρμπαχτσε και τον Παναθηναϊκό σε Ευρώπη και Ελλάδα αντίστοιχα: “Αγωνιστήκαμε σκληρά για να κερδίσουμε τον τελικό αλλά αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλά προπονημένη ομάδα που αγωνίστηκε μπροστά σε 14.000 φιλάθλους και κέρδισε δίκαια. Στους τελικούς, είχαν μια μεγάλη στρατηγική για την αλλαγή σε κάθε πικ-εν-ρολ μας, αναγκάζοντάς μας να παίξουμε “ένας εναντίον ενός” ενώ έκαναν καλή δουλειά εξουδετέρωσης του Πρίντεζη”.

Ο Βασίλης Σπανούλης αποτελεί το Α και το Ω του Ολυμπιακού, με τον Γιανγκ να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον “Kill Bill”: “Τι μπορώ να πω. Τον αγαπώ ως συμπαίκτη κι ως φίλο. Πρόκειται για ένα μοντέλο ανθρώπου στο ρόλο του οικογενειάρχη και του επαγγελματία. Ήταν τιμή μου να δω το μεγαλείο του να είμαι συμπαίκτης του”.

Τέλος, ο Αμερικανός αναφέρθηκε στο νέο ξεκίνημα της καριέρας του με τη φανέλα της Αρμάνι: “Πριν υπογράψω στον Ολυμπιακό ονειρευόμουν ότι θα κερδίζαμε μία Ευρωλίγκα και θα επέστρεφα στο ΝΒΑ αλλά όπως μπορείτε να δείτε τα πράγματα έχουν αλλάξει. Συμφώνησα με την Αρμάνι γιατί με πίστεψε ότι θα γινόμουν ο παίκτης που ήμουν όταν πρωτοξεκίνησα στον Ολυμπιακό. Είδαν ότι υπήρχε ένα πρόβλημα με το γόνατό μου αλλά μου έδωσαν την ευκαιρία να γίνει η αποκατάστασή του για να γίνω ξανά υγιής”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Με οδηγό το game 1 ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Το δεύτερο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα έχει σήμερα ο Ολυμπιακός Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται …