Κεντρική ΕΚΑ "Νίκος Γκάλης" Ένατες οι ελληνικές ομάδες στο 34o παγκόσμιο τουρνουά maxi basketball

Ένατες οι ελληνικές ομάδες στο 34o παγκόσμιο τουρνουά maxi basketball

fimba montecatini 2017

fimba montecatini 2017

Ολοκληρώθηκε το 34o παγκόσμιο τουρνουά maxi basketball στο Μοντεκατίνι της Ιταλίας, βρίσκοντας τις δυο ομάδες του ΕΚΑ 35+ και 40+ να τερματίζουν και οι δυο στην 9η θέση ανάμεσα σε 34 ομάδες που συμμετείχαν αντίστοιχα στην κάθε κατηγορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Εργασιακού Πρωταθλήματος ΕΚΑ, που οι ομάδες μας τερματίζουν σε τόσο υψηλή θέση, γεγονός που καθιστά την πορεία εξαιρετικά επιτυχημένη. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Εργασιακού Πρωταθλήματος ΕΚΑ και αρχηγός των Μεικτών ομάδων Πέτρος Κελέσης, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που καταφέραμε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας με τόσο μεγάλη επιτυχία σε αυτό το τουρνουά. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας που πετυχαίνουμε τόσο υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε ένα τουρνουά που απαρτίζεται από παίκτες διεθνούς βεληνεκούς με εξαιρετική ποιότητα και ιστορία.

Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και κατάφεραν να ξεπεράσουν τον ίδιο τους τον εαυτό καθώς, επίσης, και να αποδώσω τα εύσημα σε όλους εκείνους που εργάστηκαν τόσο σκληρά ώστε να πάρει “σάρκα και οστά” αυτή η προσπάθεια. Πιστεύω στο μέλλον να γευτούμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες μιας και το πρωτάθλημά μας αποτελεί το πιο ανταγωνιστικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα στην Ελλάδα κι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και σε συνδυασμό με σκληρή δουλειά να ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο το επίπεδο.

Επόμενος σταθμός μας, τώρα, αποτελεί το πανευρωπαϊκό τουρνουά Maxi-Basketball που θα διεξαχθεί στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, τον Ιούνιο του 2018. Ήδη έχουμε ξεκινήσει τα πλάνα μας για ακόμη καλύτερη πορεία. Το μπάσκετ τελικά δεν σταματάει ποτέ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Φυντάνης
Περισσότερα σε ΕΚΑ "Νίκος Γκάλης"

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…