Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Έχω πολύ κουπί να τραβήξω στο μέλλον”

“Έχω πολύ κουπί να τραβήξω στο μέλλον”

rogkavopoulos

rogkavopoulos

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από την ΑΕΚ, το οποίο δείχνει πως η “Ένωση” σχεδιάζει το μέλλον της και θέλει να στηρίξει την επόμενη ημέρα της ομάδας στα νέα ταλαντούχα παιδιά. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα μίλησε για την δουλειά που πρέπει να κάνει στο μέλλον με τους “κιτρινόμαυρους”, ακόμη αναφέρθηκε στην εμπειρία του με την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ σχολίασε τον λόγο που αποφάσισε να υπογράψει στην νέα του ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του νεαρού παίκτη:

Για το αν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί:Τώρα συνειδητοποιώ τι έχει συμβεί στη ζωή μου! Μάλλον προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω. Ήταν γραφτό φαίνεται… Από τη “Βασίλισσα” Ρεάλ, που προπονήθηκα… Να ‘μαι στη “Βασίλισσα” της Ελλάδας! Όμως, πόσο κουπί έχω να τραβήξω ακόμα, ε;”.

Για την εμπειρία του με την Ρεάλ:Ήταν το κάτι άλλο στη Μαδρίτη. Νομίζω οι άνθρωποι εκεί βρίσκονται ένα βήμα από το ΝΒΑ! Εννοώ η οργάνωσή τους. Τι άλλο να σας πω; Είχα πρόταση. Όμως, επέλεξα Ελλάδα. Και επέλεξα τη… Βασίλισσα της Ελλάδας. Και τέλος. Νιώθω πανευτυχής γι’ αυτό”.

Για την προσέγγιση και την φιλοσοφία της ΑΕΚ: “Είναι γεγονός, ότι η ΑΕΚ συζητιέται εδώ και τρία χρόνια. Ο τρόπος προσέγγισης των αθλητών αυτών των ηλικιών και η δουλειά, που γίνεται ήταν ο βασικός λόγος, που δεν μπορούσα ν’ αρνηθώ την πρόταση, πέρα από τη μεγάλη ιστορία της ΑΕΚ. Ειδικά, όταν μίλησα με τον κύριο Αγγελόπουλο, και τον κύριο Σάκοτα, ο οποίος και “τρέχει” το πρότζεκτ του Αναπτυξιακού, τότε έλαβα πολλές απαντήσεις σε απορίες μου. Τίποτε τυχαίο στην ΑΕΚ λοιπόν. Βέβαια, προέχει να τα διαπιστώσω κι από κοντά όλα αυτά. Έχω δουλειά μπροστά μου”.

Για την παρουσία του σε αγώνες της εφηβικής ΑΕΚ κατά την περσινή σεζόν:” Ήταν λόγω Μωραϊτη! Είναι πολύ φίλος μου ο Δημήτρης. Συγκυριακό ήταν. Ούτε που πήγαινε το μυαλό μου, όντας αθλητής του Δούκα, ότι θα υπήρχε αυτή η εξέλιξη. Δεν ήξερα για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Χάρηκα πολύ. Έρχομαι τώρα σ’ αυτή την ιστορική ομάδα. Σας είπα και πριν. Πείστηκα από τον κύριο Αγγελόπουλο για τα πάντα. Ένιωσα με το που έγινε η πρώτη επαφή πριν από μερικές ημέρες, ότι ταιριάζει αυτή η ομάδα με τα θέλω μου ως παίκτης”.

Για την παρουσία του στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων με τον Δούκα: “Παραδέχομαι, ότι είχα άγχος. Είχα αγωνία για τις επαφές μου με την ΑΕΚ. Ήμουν έξω από τα νερά μου. Η αναμονή της υπογραφής. Ξέρετε. Προσπάθησα να το διαχειριστώ. Να μην το σκέφτομαι. Δεν ήταν εύκολο. Υπήρξαν και υπερβολές βέβαια. Κάναμε γενικά μια σπουδαία πορεία με τον Δούκα. Ένα κακό ημίχρονο, μια ήττα, δεν τα διαγράφει όλα”.

Για την δουλειά που πρέπει να κάνει στο μέλλον: “Ξέρω, ότι θα ακουστούν και γραφτούν πολλά. Πρέπει να δουλέψω πολύ όμως με τους προπονητές μου και να δικαιώσω τους πάντες για την επιλογή τους. Όσο βλέπω όλα αυτά εδώ μέσα, τα τρόπαια, οι φωτογραφίες, τόσο λέω ανεπιφύλακτα “καλά έκανα, που ήρθα”. Μέχρι πρότινος έλεγα στον εαυτό μου “πρέπει να έρθεις” “.

Για τα δυνατά και αδύναμα σημεία του: “Ξέρω, ότι μπορώ να μαθαίνω καθημερινά από τα λάθη μου και γρήγορα. Αυτό μπορώ να πω για μένα. Για τα υπόλοιπα θα κριθώ από άλλους. Θέλω να αποδείξω στο γήπεδο πράγματα. Κάποιες φορές με αγχώνει αυτό. Την επόμενη ημέρα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Θα εξελιχθώ βοηθώντας την ομάδα μου, σε όποιο επίπεδο. Αλληλένδετα είναι αυτά. Βοηθάς, εξελίσσεσαι. Κι ακόμα είμαι στην αρχή. Νομίζω, ότι είμαι κοντά στους καλύτερους ανθρώπους κι αυτό είναι μια καλή αφετηρία για μένα. Κάνω μια νέα αρχή…”.

Για την εμπειρία του στο τουρνουά του Μάικλ Τζόρνταν με τον Μωραίτη: “Όπως και ο Δημήτρης παλιά, έτσι κι εγώ πρόσφατα είχα την ευλογία να πάρω μέρος στο τουρνουά του Μάικλ Τζόρνταν στο Μπρούκλιν. Όταν μάλιστα τον είδα από κοντά, τον χαιρέτησα, τον αγκάλιασα. Τον είχα δει στον ύπνο μου ημέρες πριν και ξαφνικά τον είδα μπροστά μου. Δέος. Τρελάθηκα. Κρίμα, που απαγορευόταν να βγάλω φωτογραφίες μαζί του”.

Τέλος αναφέρθηκε στο παρόν: “Τώρα… προσγειώνομαι. Είμαι εδώ. Ήρθα στην ΑΕΚ. Έχω μπροστά μου δουλειά. Δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο. Μού έφυγε το άγχος της  αγωνίας. Έχω ένα άγχος δημιουργικό, που έχει να κάνει με την ανάγκη να δουλέψω σκληρά. Απελευθερώθηκα ως άνθρωπος. Προσπαθώ να ηρεμήσω. Να συγκεντρωθώ στην Εθνική. Και μετά τα κεφάλια μέσα… Θα φορέσω μόνιμα την κιτρινόμαυρη φανέλα, που για σήμερα φόρεσα για λίγο, και δουλειά…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες της ΑΕΚ

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έδωσε λύση στην ΑΕΚ, επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες. Οι παίκ…