Κεντρική Ελλάδα ΠΣΑΚ “Δεν θέλουμε επτά ξένους στο πρωτάθλημα”

“Δεν θέλουμε επτά ξένους στο πρωτάθλημα”

kalampokis

kalampokis

Ο ΠΣΑΚ εμφανίστηκε αντίθετος στην πρόταση που έχει γίνει για την συμμετοχή επτά ξένων στην Basket League και ο πρόεδρος του οργανισμού των παικτών, Γιάννης Καλαμπόκης, μίλησε για τους λόγους που είναι αρνητικός σε κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ πρόσθεσε πως θέλει να βρεθεί μία μέση λύση χωρίς ακρότητες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Ρ/Σ Metropolis 95,5:

Για τον ρόλο των Ελλήνων παικτών: “Δυστυχώς στο τελευταίο διάστημα αναγκαζόμαστε να βγάζουμε συνεχώς ανακοινώσεις κι αυτό δεν είναι ευχάριστο. Τις τελευταίες ημέρες αναπτύχθηκε μια φημολογία ότι κάποιες ομάδες κατέθεσαν σχετική πρόταση κι εμείς οφείλουμε να πάρουμε θέση ως παίκτες και να δηλώσουμε δυστυχώς τα αυτονόητα. Δηλαδή, ότι για να υπάρξει ανάδειξη των Ελλήνων παικτών που τόσο κόπο κάνουν κάποιες ομάδες κάθε χρόνο που αγοράζουν Έλληνες οι οποίοι τελικά κάθονται και βλέπουν, δεν γίνεται να επιτραπεί να έχει κάθε ομάδα επτά ξένους. Αυτό είναι αστείο. Τα ίδια λέγαμε όταν ήταν πέντε οι ξένοι και ήθελαν αν τους κάνουν έξι. Επιχειρηματολογήσαμε, κάναμε τις ενστάσεις μας και ξέρουμε πως είναι να υπάρχουν περισσότεροι ξένοι από τι γηγενείς σ’ ένα πρωτάθλημα γιατί οι περισσότεροι από εμάς έχουμε παίξει στο εξωτερικό. Επηρεάζει το περιβάλλον και το κλίμα στην ομάδα. Και ίσως δεν είναι τυχαίο το ότι όλοι οι προπονητές λένε ότι αν δεν έχεις Έλληνες να κρατήσουν την ομάδα οι ξένοι δεν μπορούν. Αυτά γιατί λέγονται; Για κατανάλωση;”.

Για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν για τους Έλληνες: “Μπορούμε να ακούσουμε και να βρούμε ένα σωρό δικαιολογίες. Η δική μου πάγια θέση είναι ότι κάθε παίκτης για να παίξει πρέπει να το αξίζει και εξαρτάται από το πόσο το θέλει ο ίδιος. Δεν είμαι της άποψης να γίνονται χάρες ούτε ότι σώνει και καλά πρέπει να παίζουν οι Έλληνες ή να μπαίνουν κανονισμοί για τον αριθμό των γηγενών παικτών που πρέπει να είναι στην πεντάδα όπως συμβαίνει σε άλλα πρωταθλήματα.  Ο καθένας πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει τη θέση. Το θέμα είναι ότι θα στερηθεί ένα συμβόλαιο, μια θέση κι αν συνεχίσουμε έτσι μπορεί μετά από χρόνια στη 12αδα να υπάρχουν 1-2 Έλληνες παίκτες. Όταν αυξάνεται ο αριθμός των ξένων ευνόητα μειώνονται ο αντίστοιχος των Ελλήνων”.

Ενώ τέλος ανέφερε:Δεν θέλουμε να φτάσουμε στα άκρα, ελπίζω ότι θα επικρατήσει η λογική. Λόγω κάποιων λανθασμένων χειρισμών τα τελευταία χρόνια ο σύνδεσμος μας έχει αποδυναμωθεί και απαξιωθεί. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως που αφορούν τα βήματα ανάπτυξης που πρέπει να γίνουν θα μας βρουν απέναντί τους. Πρέπει όλοι οι παίκτες να καταλάβουν την αναγκαιότητα του ΠΣΑΚ και ο καθένας να συνδράμει  όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες όπου εκεί δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που έχουμε να διαχειριστούμε εμείς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε ΠΣΑΚ

Δειτε επισης

ΠΣΑΚΚ: Νέος πρόεδρος ο Χρυσικόπουλος

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΣΑΚΚ. Οι εκλογές που έγιναν χθες στον ΠΣΑ…