Κεντρική Διεθνή Αποσύρονται οι φανέλες των Τζινόμπιλι και Νοτσιόνι!

Αποσύρονται οι φανέλες των Τζινόμπιλι και Νοτσιόνι!

lxyLfQEnJUKNlDi0 WQpyA

lxyLfQEnJUKNlDi0 WQpyA

Ο Μανού Τζινόμπιλι κι ο Αντρες Νοτσιόνι αποσύρθηκαν από την εθνική Αργεντινής την περασμένη σεζόν, με την “αλμπισελέστε” να παίρνει την απόφαση να αποσύρει τις φανέλες των δύο σπουδαίων αθλητών, οι οποίοι έγραψαν τις πιο χρυσές σελίδες του βιβλίου του αργεντίνικου μπάσκετ, κατακτώντας μεταξύ άλλων το χρυσό μετάλλιο που στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004), το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008) και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ινδιανάπολις (2002).

Η ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε πως αποσύρει τη φανέλα με τον αριθμό “5” (Μανού Τζινόμπιλι) και τον αριθμό “13” (Αντρές Νοτσιόνι).

“Πήραμε αυτή την απόφαση με μοναδικό σκοπό να δείξουμε πως αναγνωρίζουμε τους δύο αυτούς παίκτες και όσα προσέφεραν στην εθνική ομάδα για παραπάνω από μιάμιση δεκαετία, έχοντας σημαντικό μερίδιο στις επιτυχίες που έφεραν την άνθηση του αθλήματος στην Αργεντινή. Άφησαν πίσω τους μια τεράστια κληρονομιά”, ανέφερε ο πρόεδρος Φεντερίκο Σουσμπιέγιες και πρόσθεσε: “Αυτή είναι μόνο η αρχή του πλάνου που υπάρχει. Έχουμε την πρόθεση να αποσύρουμε κι άλλες φανέλες στην πορεία. Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι παίκτες που τίμησαν με την παρουσία και την προσφορά τους την εθνική ομάδα. Υπάρχουν πολλά χρόνια ιστορίας πίσω τους. Η αρχή έγινε με τον “Τσάπου” και τον Μανού, αλλά θα υπάρξει συνέχεια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…