Κεντρική Β' Εθνική Β’ Εθνική: Η κορυφαία πεντάδα της σεζόν!

Β’ Εθνική: Η κορυφαία πεντάδα της σεζόν!

abaras

abaras

Ύστερα από μία ανεπανάληπτη χρονιά στα παρκέ της Β’ Εθνικής, το eBasket.gr παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, στην οποία βρίσκονται παίκτες που δίχως αμφιβολία είναι για πιο υψηλή κατηγορία.

 1. Θωμάς Αμπαράς (Κορωπί)
Το σκοράρισμά του τον κάνει να βρίσκεται δικαίως στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν. Είναι ο παίκτης που άλλαζε τις ισορροπίες στο Κορωπί όντας σταθερά ο “μπόμπερ”΄της ομάδας και το καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερα “καυτό” για τον ίδιο.

2. Γιώργος Σουρλής (Μαρούσι)
Είναι ο άνθρωπος που πήρε από το “χέρι” το Μαρούσι στη φετινή του -ασύλληπτη- πορεία. Κι επειδή μία πεντάδα χρειάζεται οπωσδήποτε… μυαλό και σωστές αποφάσεις, ο Γιώργος Σουρλής είναι ο ιδανικός.

3. Σπύρος Μαγκουνής (Περιστέρι)
Η άνοδος του Περιστερίου είναι αναμφίβολα μία ομαδική προσπάθεια, αλλά ο Σπύρος Μαγκουνής για πολλούς και διάφορους λόγους είναι ο παίκτης που κάθε προπονητής θα ήθελε στη διάθεσή του. Ήταν το “πολυεργαλείο” της ιστορικής ομάδας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και ένας τέτοιος φόργουορντ είναι απαραίτητος.

4. Νέστορας Κόμματος (Ερμής Αγιάς)
Έχει αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό μπάσκετ και το ότι βγάζει… “μάτια” σε ηλικία 40 (!) ετών, δεν περνά απαρατήρητο. Η ομάδα του δεν άντεξε στην πίεση χάνοντας οριακά το “εισιτήριο” της ανόδου, αλλά ο ηγέτης του Ερμή Αγιάς ήταν χάρμα ιδέσθαι τη φετινή χρονιά.

5. Γιάννης Κακιούζης (Παπάγου)
Με 593 πόντους και 19.7 κατά μέσο όρο, του αξίζει το “βραβείο” του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν. Άφησε άπαντες με το στόμα ανοιχτό και όλοι όσου παρακολούθησαν το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, αναρωτιούνται ακόμη και τώρα, έχοντας “πατήσει” τα 38, γιατί δεν αγωνίζεται -τουλάχιστον- στην Α2. Εάν υπάρχει έστω ένα δυσάρεστο για τον Γιάννη Κακιούζη, αυτό είναι πως δεν κατάφερε τελικά να γίνει ο 14ος παίκτης με περισσότερους από 600 πόντους σε μία σεζόν στην ιστορία της Β΄Εθνικής.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…