Κεντρική NBA Το ρεκόρ παραγωγικότητας και οι διψήφιες νίκες των Γουόριορς
NBA

Το ρεκόρ παραγωγικότητας και οι διψήφιες νίκες των Γουόριορς

klay thompson kevin love

klay thompson kevin love

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς “ποδοπάτησαν” τους Κλίβελαντ Καβαλίερς με 132-113, κάνοντας το 2-0 στη σειρά των Τελικών και βαδίζοντας προς το 5ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους! Οι “dubs” βασίστηκαν στη “μαγεία” και την εκτελεστική δεινότητα των Κέβιν Ντουράντ και Στεφ Κάρι αλλά και στην τρομερή ευστοχία από μακριά, πάντα σε συνδυασμό με τον εξουθενωτικό ρυθμό που εφαρμόζουν στο παιχνίδι. Η φετινή κυριαρχία τους είναι εμφανής και αυτό διαφαίνεται και από τα παρακάτω στατιστικά.

//platform.twitter.com/widgets.js

Συγκεκριμένα, οι Γουόριορς έγιναν η πρώτη ομάδα τα τελευταία 30 χρόνια που πετυχαίνει τόσους πολλούς πόντους σε αγώνα Τελικών! Η τελευταία φορά που μια ομάδα έσπασε το φράγμα των 132 πόντων σε τέτοια περίσταση ήταν οι Λος Άντζελες Λέικερς του Μάτζικ Τζόνσον και του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, οι οποίοι είχαν πετύχει 141 πόντους στο “κεφάλι” των Μπόστον Σέλτικς του Λάρι Μπερντ! Για να φθάσουν οι Γουόριορς σε τέτοια επίπεδα χρειάστηκε να καταρρίψουν το ρεκόρ εύστοχων τριπόντων στην ιστορία των Τελικών και να έχουν σε απίθανη μέρα τους Κέβιν Ντουράντ (33 πόντοι, 13/22 σουτ) και Στεφ Κάρι (32 πόντοι, 14/14 βολές), από κοινού με το ποσοστό τους στα σουτ εντός πεδιάς, το οποίο έφθασε στο 51.7%.

Ακόμη, το Γκόλντεν Στέιτ επικράτησε με διψήφια διαφορά στα φετινά πλέι-οφ για 12η φορά στα φετινά πλέι-οφ, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ, το οποίο κατέχουν οι περσινοί Κλίβελαντ Καβαλίερς, οι Σαν Αντόνιο Σπερς του 2014 και οι Μαϊάμι Χιτ του 2013. Πιο αναλυτικά, οι “dubs” νικούν τους αντιπάλους τους με 16.92 πόντους ανά αγώνα, αποτυγχάνοντας να νικήσουν με +10 πόντους μονάχα στο εναρκτήριο ματς των Τελικών της Δύσης απέναντι στους Σπερς αλλά και στο 3ο παιχνίδι του πρώτου γύρου εναντίον του Πόρτλαντ!

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…