Κεντρική NBA Το ανατριχιαστικό γράμμα του Καντέρ εναντίον του Ερντογάν
NBA

Το ανατριχιαστικό γράμμα του Καντέρ εναντίον του Ερντογάν

enes kanter thunder

enes kanter thunder

Η κόντρα του Ενές Καντέρ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει φθάσει προ πολλού στα άκρα και συνεχίζει να διογκώνεται μετά τη σύλληψη του πατέρα του παίκτη των Θάντερ, Αχμέτ. Με γράμμα που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο Καντέρ καταδικάζει το τρέχον καθεστώς στη χώρα του, καταγγέλλοντας τις απολυταρχικές μεθόδους του Προέδρου της Τουρκίας και τις μεθόδους του απέναντι στους αντιφρονούντες.

Αναλυτικά το σημείωμα του Καντέρ: “Σήμερα το πρωί ξύπνησα, μαθαίνοντας ότι ο πατέρας μου έχει συλληφθεί από την τουρκική κυβέρνηση. Η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι μας στην Κωνσταντινούπολη, κάτι που συμβαίνει κατά μήκος όλης της Τουρκίας σε αθώες οικογένειες, απλά και μόνο επειδή είναι μέλη του κινήματος Χιζμέτ, το οποίο έχει ιδρυθεί από τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Το Χιζμέτ αποτελεί μια διακρατική κοινωνική πρωτοβουλία, η οποία συνηγορεί υπέρ των ιδανικών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ίσων ευκαιριών, της μη χρήσης βίας και της εμφατικής αποδοχής της θρησκευτικής και πολιτιστικής διαφορετικότητας”.

“Η τρέχουσα κυβέρνηση (AKP) έχει καταστείλει την ελευθερία των ΜME, έχει μπλοκάρει τα αντίπαλα κόμματα με άπειρους τρόπους, άλλαξε το σύνταγμα ώστε να εξασφαλίσει πρωτοφανή δύναμη και διαφοροποίησε τη Δημοκρατία για να ισχυροποιηθεί στον μέγιστο βαθμό”.

“Ο πατέρας μου συνελήφθη εξαιτίας της ειλικρινούς κριτικής μου προς το κυβερνών κόμμα. Ενδέχεται να βασανισθεί απλά και μόνο επειδή είναι μέλος της οικογένειάς μου. Υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες που η Διεθνής Αμνηστία έχει δημοσιεύσει σχετικά με βιασμούς, βασανισμούς και σοδομισμούς στις φυλακές της Τουρκίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου του 2016, για το οποίο έχουν κατηγορηθεί αθώα μέλη του Χιζμέτ. Μπορείτε να δείτε καθαρά ότι ο ευνοημένος από αυτό το αποτυχημένο πραξικόπημα ήταν η Τουρκική Κυβέρνηση”.

“Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία και την ιστοσελίδα TurkeyPurge.com, η Κυβέρνηση του AKP έχει φυλακίσει 104.000 ειρηνικούς ανθρώπους, οι οποίοι απαρτίζονται από 17.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων είναι έγκυες ή φυλακισμένες μαζί με τα παιδιά τους. Έχει διαταχθεί η παύση λειτουργίας 150 Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και έχουν συλληφθεί 234 δημοσιογράφοι , που είναι οι περισσότεροι σε σχέση με κάθε άλλη χώρα από τις 15 Ιουλίου του 2016. Ακόμη, έχουν διαγράψει 4.424 δικαστές και εισαγγελείς, με τις πράξεις αυτές να έχουν βοηθήσει τον Ερντογάν να συγκεντρώσει περισσότερη δύναμη”.

“Καθίστε και σκεφτείτε για ένα δευτερόλεπτο και φανταστείτε, αν κάτι τέτοιο συμβαίνει σε έναν παίκτη NBA, τι συμβαίνει στους ανθρώπους που δεν έχουν φωνή και βήμα για να μιλήσουν; Ίσως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που έχουν φυλακισθεί, βασανισθεί ή και δολοφονηθεί για τους οποίους δεν μαθαίνουμε ποτέ. Η ελευθερία του λόγου είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και ζητάω από τον ΚΟΣΜΟ να απαιτήσει δικαιοσύνη και ισότητα για όλους και να αρνηθεί τα απολυταρχικά και δικτατορικά καθεστώτα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τα ζευγάρια των Playoffs και των Play-in στο NBA

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια σε playoffs και play-in Tournament στο NBA. Έπεσε η αυλαία σ…