Κεντρική NBA Τα πιο αξιοπρόσεκτα ομαδικά στατιστικά του 1ου Τελικού (pics)
NBA

Τα πιο αξιοπρόσεκτα ομαδικά στατιστικά του 1ου Τελικού (pics)

steph curry warriors cavaliers finals

steph curry warriors cavaliers finals

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς πέρασαν σαν “τρένο” πάνω από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, συντρίβοντάς τους με 113-91 και κάνοντας το 1-0 στη σειρά των Τελικών. Οι “πολεμιστές” έπιασαν πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης και άνοιξαν το σκορ απέναντι στους “ιππότες”, με ορισμένους από τους αριθμούς τους να βγάζουν “μάτι”.

Συγκεκριμένα, το Γκόλντεν Στέιτ επαύξησε το φετινό αήττητο σερί του στα 21 ματς, όσον αφορά τα παιχνίδια που σκοράρει τουλάχιστον 35 πόντους στην περίοδο. Το στατιστικό, όμως, που έκανε τη διαφορά ήταν τα μόλις 4 λάθη των Γουόριορς, σε αντίθεση με τα 20 των Καβαλίερς. Οι γηπεδούχοι έγιναν η 3η ομάδα στην ιστορία των Τελικών με τόσα λίγα λάθη (Πίστονς 2005, Σπερς 2013) ενώ η διαφορά των 16 λαθών ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 57 ετών!

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

Επίσης, οι Γουόριορς έγιναν η 8η ομάδα που ρίχνει 20άρα σε εναρκτήριο ματς Τελικών, με τις 5 από τις προηγούμενες 7 ομάδες που το κατάφεραν να σηκώνουν το πρωτάθλημα στο τέλος! Αξίζει να γίνει και μια αναφορά στις 13 σερί νίκες της ομάδας του Όκλαντ στα φετινά πλέι-οφ, ισοφαρίζοντας το μεγαλύτερο στην ιστορία της post-season (Καβαλίερς 2016-2017, Λέικερς 1988-1989) αλλά όντας η μοναδική που το πετυχαίνει εντός μίας χρονιάς!

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

Επιπροσθέτως, οι αριθμοί δείχνουν ότι οι Γουόριορς έχουν πάρα πολλές πιθανότητες ώστε να επανακτήσουν τα “σκήπτρα” του NBA, καθώς οι ομάδες που νίκησαν στο πρώτο ματς των Τελικών κατέκτησαν το πρωτάθλημα σε ποσοστό 70%. Τέλος, η ομάδα του Στεφ Κάρι έγινε η μοναδική τα τελευταία 33 χρόνια με +50 ριμπάουντ, +30 ασίστ και +10 κλεψίματα σε Τελικούς μετά τους Σέλτικς του 1984!

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…