Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Στου κασίδη το κεφάλι

Στου κασίδη το κεφάλι

deslis karakatsounis

deslis karakatsounis

Είμαστε οι τελευταίοι που θα στοχοποιήσουμε διαιτητές. Άλλωστε και σκοπό να το είχαμε (που δεν το έχουμε) φροντίζει να το κάνει η ΚΕΔ/ΕΟΚ. Και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Το ότι και οι δύο “αιώνιοι” φωνάζουν για τη διαιτησία του τρίτου τελικού, από κάποιους εκλαμβάνεται θετικά, από άλλους όχι. Καθένας από εσάς μπορεί να έχει την άποψή του.

Η δική μου (γιατί δεν θέλω να κρυφτώ) είναι πως σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό έχουμε χαμηλού επιπέδου διαιτησία. Όλα άλλαξαν όταν ο Κώστας Παπανικολάου αντέδρασε (δικαιολογημένα μεν, υπερβολικά δε) σε σφύριγμα -δεν είχε λόγο να υποδείξει κάτι- του Θανάση Δεσλή. Μετά, το ματς έγινε ροντέο κι άλλαξε ο τρόπος που σφύριζαν οι διαιτητές, με τον Χρυσόστομο Σχινά να προσπαθεί να παίξει και για τους άλλους δύο.

Ό,τι έκανε στο “Νίκος Γκάλης” ο Τάσος Πηλοΐδης, που προσπάθησε να κρατήσει σε επίπεδο τη διαιτησία. Ό,τι ενδεχομένως γίνει και την Πέμπτη, ή και στον πέμπτο (αν χρειαστεί) τελικό, ή και δύο χρόνια να παίζουμε. Το γιατί είναι πολύ απλό;

Γνωρίζει κανείς πόσα ντέρμπι “αιωνίων” έχει παίξει ο Θανάσης Δεσλής (σ.σ. δεξιά όπως βλέπετε τη φωτογραφία); Προσέξτε: Όχι τελικούς. Απλούς αγώνες Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Η απάντηση είναι ένα (1), το χθεσινό! Η ΚΕΔ/ΕΟΚ όρισε διαιτητή στον τελικό ένα νέο και πολλά υποσχόμενο παιδί, που δεν έχει ζήσει ξανά την ατμόσφαιρα του κλασικού ελληνικού ντέρμπι.

Οι διαιτητές μαθαίνουν στου… κασίδη το κεφάλι, οι ομάδες διαμαρτύρονται, οι διαιτητές υψηλής εμπειρίας κάνουν τον σταυρό τους πριν μπουν στο γήπεδο και τρώνε τη… λεζάντα φεύγοντας. Κι όλα αυτά, γιατί η ΕΟΚ επιμένει να κρατά εκτός τελικών τέσσερις διαιτητές πρώτης γραμμής. Για το πείσμα, το καπρίτσιο του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Ακόμα κι έτσι, όμως, ο Κώστας Κορομηλάς -συντοπίτης του Δεσλή- έπρεπε να τον προφυλάξει. Και για να κλείσει το κείμενο, χωρίς να υπάρχουν αμφιβολίες. Δεν στοχοποιούμε τον Δεσλή (δεν ήταν χειρότερος του Καρακατσούνη), όμως είναι ό,τι χειρότερο να βάλεις έναν πρωτάρη σ’ ένα ματς τίτλου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Μεγαλώνει το γήπεδο του Κολοσσού με… φόντο την Ευρώπη

Αυξάνεται η χωρητικότητα στο γήπεδο του Κολοσσού Το κλειστό γήπεδο του Κολοσσού στην Καλλι…