Κεντρική NBA “Παιχνίδι” ανάμεσα σε Γκρίφιν και Σανς

“Παιχνίδι” ανάμεσα σε Γκρίφιν και Σανς

blake griffin george hill

blake griffin george hill

Τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί πλήρως στο “στρατόπεδο” των Λος Άντζελες Κλίπερς μετά την αποχώρηση του Κρις Πολ, με την ομάδα του Χόλιγουντ να επικεντρώνεται πλέον στην ανανέωση του συμβολαίου του Μπλέικ Γκρίφιν. Ο “ιπτάμενος” πάουερ-φόργουορντ, όμως, είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί, καθώς πρόκειται να κάνει opt-out από την τελευταία χρονιά του συμβολαίου του, με τους Φοίνιξ Σανς να “εμπλέκονται” στο παιχνίδι της απόκτησής του.

Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες του Φοίνιξ πρόκειται να συναντηθούν με τον Γκρίφιν το Σάββατο, δηλαδή την πρώτη μέρα του ανοίγματος της ελεύθερης αγοράς, όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ, Μπραντ Τέρνερ.

Είναι σαφές ότι η προοπτική του Φοίνιξ δεν πρόκειται να αφήσει αδιάφορο τον Γκρίφιν. Πρόκειται για μια ομάδα με πλούσιο, νεαρό ταλέντο, έχοντας τον Έρικ Μπλέντσο στον ρόλο του ηγέτη, τον Ντέβιν Μπούκερ ως μελλοντικό σούπερ-σταρ αλλά και τον Τζος Τζάκσον από το φετινό Ντραφτ. Πάνε χρόνια από τότε που οι “ήλιοι” κατόρθωσαν να “προσγειώσουν” κάποιον σούπερ-σταρ πρώτου μεγέθους στην ελεύθερη αγορά και σε περίπτωση που τα καταφέρουν, θα έχουν την ευκαιρία να ξαναμπούν στον “χορό” των πλέι-οφ για πρώτη φορά μετά το 2010.

Από την άλλη, είναι δεδομένη η επιθυμία των Κλίπερς να διατηρήσουν τον Γκρίφιν στις τάξεις τους αλλά ίσως δεν είναι πρόθυμοι να τον πληρώσουν αδρά. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Ραμόνα Σέλμπερν, η ομάδα ενδέχεται να μην είναι πρόθυμη να δώσει max συμβόλαιο στον παίκτη, 5τούς διάρκειας. Σε περίπτωση που αποχωρήσει από το Λος Άντζελες, οι Κλίπερς ίσως προτιμήσουν την πλήρη ανοικοδόμηση της ομάδας, ανταλλάζοντας τον ΝτιΆντρε Τζόρνταν και κάνοντας μια εντελώς νέα αρχή, διαλύοντας την περίφημη “lob city”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…