Κεντρική NBA “Ο Πολ απεχθάνεται τον Ντοκ Ρίβερς”
NBA

“Ο Πολ απεχθάνεται τον Ντοκ Ρίβερς”

chris paul doc rivers

chris paul doc rivers

Ο Κρις Πολ αποτελεί πλέον παρελθόν από τους Λος Άντζελες Κλίπερς μετά από 6 σεζόν, κατά τις οποίες επιχείρησε να καταστήσει την ομάδα ανάμεσα στις διεκδικήτριες του πρωταθλήματος, δίχως, όμως, τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πέρα από την αδυναμία των Κλίπερς να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε κρίσιμα ματς και να κάνουν το βήμα παραπάνω υπήρχε ακόμη ένα θεμελιώδες πρόβλημα εντός των αποδυτηρίων. Αυτό δεν ήταν άλλο από την ταραχώδη σχέση του Πολ με τον κόουτς, Ντοκ Ρίβερς.

Πιο αναλυτικά, ο Πολ επιχείρησε να αλλάξει την κουλτούρα της ομάδας όταν κατέφθασε στο L.A, θέλοντας να την εμποτίσει με μια winning νοοτροπία και καθοδηγώντας τα πράγματα με τον δικό του τρόπο. Ο ερχομός του Ρίβερς , όμως, ανέτρεψε τα δεδομένα και ένα συγκεκριμένο γεγονός ήρθε για να ταράξει μια για πάντα τις ισορροπίες ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Συγκεκριμένα, την περσινή σεζόν, οι Κλίπερς είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τον Όστιν Ρίβερς, τον Τζαμάλ Κρόφορντ και τον Πολ Πιρς στους Νιου Γιορκ Νικς, αποκτώντας τον Καρμέλο Άντονι και τον Σάσα Βούγιασιτς! Ο Ρίβερς, όμως, αρνήθηκε να δεχθεί την προσφορά αυτή, κάτι που εξόργισε τον Πολ, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του ESPN, Μάικλ Ιβς. Ο “CP3” πίστεψε ότι ο Ρίβερς προτίμησε να κρατήσει τον γιο του στο ρόστερ από το να επικεντρωθεί στη βελτίωση της ομάδας και έτσι έχασε πλήρως την εμπιστοσύνη του σε αυτόν.

Ο Πολ επεδείκνυε μονίμως τη δυσαρέσκειά του σε ό,τι είχε να κάνει με την οικογένεια Ρίβερς, διότι έβλεπε ότι ο Ντοκ φερόταν πλήρως διαφορετικά στον γιο του, συγκριτικά με τους υπόλοιπους παίκτες. Για παράδειγμα, φώναζε έντονα στους υπόλοιπους παίκτες για συγκεκριμένα πράγματα αλλά όχι και στον Όστιν, παρότι οι περιπτώσεις μπορεί να ήταν πανομοιότυπες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ένας παράγοντας του NBA: “Ο Πολ απεχθάνεται τον Ντοκ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…