Κεντρική Basket League Μαρκόπουλος: “Έχουν μεγάλη σημασία τα σφυρίγματα στον τελικό”

Μαρκόπουλος: “Έχουν μεγάλη σημασία τα σφυρίγματα στον τελικό”

amarkopoulos

amarkopoulos

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έδωσε εκτενή συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό, ΣΠΟΡ FM 94.6, αναλύοντας τα τεκταινόμενα των φετινών τελικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ο έμπειρος κόουτς έδωσε τη δική του άποψη για τους παίκτες-κλειδιά των δύο ομάδων, μίλησε για τους τομείς που έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση του 2-2 ενώ δεν παρέλειψε, φυσικά, να σταθεί και στο επικείμενο, 5ο παιχνίδι, αναφερόμενος και στη διαιτησία. Επίσης, απάντησε και στις φήμες που τον θέλουν στο “τιμόνι” της Εθνικής Ομάδας ενώ κράτησε τη σιωπή του σχετικά με την πρώην ομάδα του, τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σούλη Μαρκόπουλου

Για το που κρίθηκε το χθεσινό παιχνίδι: “Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο δυνατός. Πίεσε πάρα πολύ, δημιούργησε προβλήματα στον Ολυμπιακό και τον ανάγκασε να κάνει λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε και έφτασε σε αρκετούς εύκολους πόντους στο ανοικτό γήπεδο. Το θέμα είναι τι σου δίνει κάθε φορά ο αντίπαλος. Τα λάθη δηλαδή που κάνει ο Ολυμπιακός δίνουν εύκολα καλάθια. Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, τα απέφυγε”.

Για το έλλειμμα ενέργειας του Ολυμπιακού: “Το θέμα είναι η πίεση που δέχεται ο παίκτης μέσα από τον αντίπαλο του. Και ο Παναθηναϊκός έχει αρκετούς τέτοιους παίκτες. Ο Πρίντεζης, παραδείγματος χάριν, δέχεται μεγάλη πίεση και κουράζεται αρκετά. Ο Παναθηναϊκός έχει εστιάσει την πίεση του στον Πρίντεζη, καθώς είναι ένας παίκτης που συμμετέχει αρκετά στο δημιουργικό παιχνίδι των ερυθρολεύκων”.

Για το ποια ομάδα είναι το φαβορί: “Μεγάλο ρόλο θα παίξει η έδρα όπου ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός. Επίσης μεγάλη σημασία έχουν και τα σφυρίγματα των διαιτητών. Από εκεί και πέρα θα έχει σημασία και η κατάσταση των παικτών και η διαχείριση της ψυχολογίας τους. Δύο, τρία σουτ μπορούν να αλλάξουν την εικόνα ολόκληρου του παιχνιδιού”.

Για το πέμπτο παιχνίδι: “Το παιχνίδι της Κυριακής θα είναι τελείως διαφορετικό. Αυτός που θα μπορέσει να ελέγξει πρώτα το δικό του παιχνίδι και να βγάλει το σχέδιο του στο γήπεδο θα έχει προβάδισμα. Το θέμα είναι ποιος θα αντέξει μέσα από το σκληρό παιχνίδι. Δεν υπάρχει πλέον γυρισμός. Ακόμα και το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να εκμεταλλευθείς τα λάθη των αντιπάλων. Και πάνω από όλα να έχεις την καρδιά και να αντεπεξέλθεις”.

Για τον Μιλουτίνοφ και τους ψηλούς του Ολυμπιακού: “Ο Μιλουτίνοφ ήταν η ευχάριστη έκπληξη του Ολυμπιακού στο δεύτερο γύρο. Έχει μία αλματώδη βελτίωση στο δεύτερο γύρο. Έχει ένα μικρό θέμα στην ταχύτητα, όμως, όταν πηγαίνει κοντά στο καλάθι είναι μακρύς και αντιμετωπίζεται δύσκολα. Οι ψηλοί του Ολυμπιακού μπορούν να σκοράρουν μόνο στην κίνηση και όχι με πλάτη. Αυτό το έχει περιορίσει αρκετά ο Παναθηναϊκός για αυτό και βλέπουμε τους Γιανγκ και Μπιρτς να δυσκολεύονται”.

Για τον Νικ Καλάθη: “Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί. Αυτό που έχει σημασία είναι ο παίκτης ακόμα και στην κακή του μέρα να μπορεί να προσφέρει. Ο Σπανούλης παραδείγματος χάριν δεν έβαλε πόντους ,όμως, είχε αρκετές ασίστ και μπόρεσε να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για τους συμπαίκτες του”.

Για τον Μάικ Τζέιμς: “Στο παιχνίδι του κάθε παίκτη μπορείς να αλλάξεις πολλά πράγματα. Όλοι οι παίκτες, αν τους ζητήσεις συγκεκριμένα πράγματα τα οποία δεν περιορίζουν την ελευθερία του παιχνιδιού τους, μπορείς να τους ελέγξεις. Δεν λέω να γίνει Διαμαντίδης, όμως θεωρώ πως όλοι οι παίκτες μπορούν να μπουν σε καλούπι. Ο Τζέιμς είναι από τους πιο απρόβλεπτους παίκτες. Θυμίζει τον Κουντέλιν“.

Για τις διαιτησίες των τελικών: “Δεν νομίζω ότι η απειρία ευθύνεται για τα λάθη που γίνονται. Σίγουρα υπάρχουν κάποια αμφιλεγόμενα σφυρίγματα, όμως θεωρώ πως προσπαθούν να το παίξουν όσο καλύτερα γίνεται. Και χθες το ίδιο συνέβη. Θεωρώ πως οι διαιτητές προσπαθούν να κάνουν μία μοιρασμένη διαιτησία”.

Για την αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ: “Δεν θέλω να το συζητήσω καθόλου το συγκεκριμένο θέμα”.

Για την Εθνική ομάδα: “Δεν έχω μιλήσει ποτέ με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι το ιδιαίτερο. Σίγουρα πρέπει να δημιουργηθούν οι σωστές συνθήκες για τον κάθε προπονητή, ώστε να μπορεί να δουλέψει όσο καλύτερα επιθυμεί ο ίδιος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Σερέλης: «Έξτρα κίνητρο ότι μας έχει κερδίσει δύο φορές η Μακάμπι»

Στη συνέχεια του Παναθηναϊκού στη Euroleague, αναφέρθηκε ο Χρήστος Σερέλης. Ο Χρήστος Σερέ…