Κεντρική NBA Μάικ Ντ’Αντόνι: Ο “αρχιτέκτονας” της χρονιάς! (vid)
NBA

Μάικ Ντ’Αντόνι: Ο “αρχιτέκτονας” της χρονιάς! (vid)

mike dantoni

mike dantoni

Όταν ο Μάικ Ντ’Αντόνι προσελήφθη από τους Χιούστον Ρόκετς για τη θέση του πρώτου προπονητή το περασμένο καλοκαίρι, πολλά ερωτηματικά γεννήθηκαν στο μυαλό των περισσότερων φιλάθλων της ομάδας. Θα μπορέσει να ενσωματώσει ομαλά τη φιλοσοφία του; Θα παίξει καθόλου άμυνα η ομάδα;; Τι θα γίνει με τον νέο ρόλο του Τζέιμς Χάρντεν; Τελικά, ο 67χρονος τα πήγε περίφημα, οδηγώντας από του πουθενά τις “ρουκέτες” στην 3η θέση της Δύσης και στον 2ο γύρο των πλέι-οφ, κατακτώντας το βραβείο του Προπονητή της Χρονιάς!

Ο Ντ’Αντόνι επικράτησε των έτερων διεκδικητών του βραβείου, Γκρεγκ Πόποβιτς και Έρικ Σπόλστρα, με τη θεαματική άνοδο της απόδοσης των Ρόκετς να του εκτοξεύει τις μετοχές. Συγκεκριμένα, σκόραραν 114.7 πόντους ανά 100 κατοχές (10η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών), εκτελούσαν 40.3 τρίποντα ανά αγώνα (τα περισσότερα ever) σε ποσοστό 35.7% ενώ αγωνίζονταν με “σπασμένα” τα φρένα, καθώς παρήγαγαν 100 κατοχές ανά ματς. Ακόμη, η μετατόπιση του Τζέιμς Χάρντεν στη θέση του πλέι-μείκερ ήταν ευεργετική, καθώς έδωσε την ευκαιρία στον “Beardνα έχει περισσότερο χώρο δράσης, παίζοντας συνεχώς με πικ-εν-ρολ και φάσεις απομόνωσης ενώ, ο Ντ’Αντόνι έφερε “επανάσταση” με τις ευέλικτες πεντάδες του, οι οποίες “άνοιγαν” το γήπεδο σε πρωτοφανή βαθμό.

Ως αποτέλεσμα, οι Ρόκετς ανέβηκαν από τις 41 στις 55 νίκες, αποδίδοντας ένα τρομερά ελκυστικό στυλ μπάσκετ, βασισμένο στα αναλυτικά στατιστικά, το σουτ και τη “μαγεία” του Χάρντεν. Οι τρομερές προσαρμογές του Ντ’Αντόνι ήταν και αυτές που του χάρισαν το βραβείο του κόουτς της χρονιάς για 2η φορά στην καριέρα του μετά το 2005.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ντ’Αντόνι αστειεύτηκε κατά την ομιλία του στην τελετή των “NBA Awards”, τονίζοντας: “Ποτέ δεν πίστευα ότι θα βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη και ότι θα πρέπει να ευχαριστήσω τους αθλητικούς συντάκτες που με ανέδειξαν ως προπονητή της χρονιάς!”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…